Hyundai Otonom Araç Sektörüne Hızlı Girdi

0

Hız kesmeden teknolojik gelişmelere bir yenisini getiren otomotiv sektörünün son zamanlarda ki en çok yoğunlaştığı konulardan biri de  herkesin tahmin edebileceği gibi otonom araçlar. Şirketlerden sonra devletlerin de işe dahil olduğu, geçtiğimiz günler de ABD’de devletinin 30 milyon dolar yatırım yaptığı önemli bir adım otonom araçlar. Bugüne kadar sessizliğini koruyan Güney Koreli üretici Hyundai ise nihayet sessizliğini bozdu.

Merkezi İrlanda’da bulunan ve otomotiv sanayisine parça temin eden Aptiv şirketi ile ortak harekate geçen Koreli şirket otonom araç yatırımına hızlı bir giriş yapacağa benziyor. Hyundai, otonom araç teknolojisindeki gelişmelere seyirci kalmayacak gibi görünüyor. Güney Koreli otomobil devi Hyundai otonom araçlar için, Aptiv ile ortak proje geliştirecek. Hyundai, projelerini, 2020 yılından itibaren test etmeye başlayacak ve her şey beklendiği gibi giderse, Hyundai imzalı otonom araç platformları, 2022’de piyasaya sürülecek.

Hyundai ve Aptiv %50 Ortak

Hyundai’nin otonom araç konusunda iddialı olduğunu ortaya koyan en önemli unsur ise, Aptiv ile kurduğu ortaklık. Ortaklığı Aptiv Boston yöneticisi olan Karl Lagnemma yönetecek ama ortaklık yarıya yarıya olacak. Hyundai ile Aptiv’in ortaklık şartlarına bakmak gerekirse; Aptiv otonom araç teknolojisini ve buna bağlı fikri mülkiyet haklarını getirecek. Ayrıca 700 çalışanı da ortaklığa dahil olacak. Hyundai, ortaklığa AR-GE ve araç mühendisliği konularında katkı sunacak.

Hyundai, otonom araçlar konusunda, Volvo, Ford gibi çok sert rakiplere karşı mücadele veriyor. Bu nedenle, Aptiv, Hyundai’nin projelerinin hızlı bir şekilde ilerlemesine yardımcı olabilir. Aptiv tarafında ise, Hyundai ile yapılan ortaklığın büyük fırsatlar doğurabileceği konuşuluyor. Aptiv’in daha önce, Lyft ile yaptığı ortaklık biliniyordu. Hyundai ise küresel bir dev ve bu durum, Aptiv’in dünyada daha fazla tanınmasına katkıda bulunabilir. Bu durumda, dünya genelinde otomobillerde Aptiv sistemleri yaygın olarak kullanılabilir. Ancak ilk önce, 2020 yılının oraklar için başarılı geçmesi gerekiyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası