Sürücüsüz Tesla Ters Şeritte Giderken Görüntülendi

0

Elektrikli araç ve elektrikli araç motor parçaları üreterek satan Amerikan şirketi Tesla Motors, otomobillerinde akıllı teknolojiyi kullanmaya devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz Eylül ayında, otomobillerde kullanılacak olan yeni Akıllı Çağırma özelliği hakkında bilgi vermişti. Buna göre, Akıllı Çağırma özelliğine sahip araç, yakınlarında bulunan sahibinin yanına kendi kendine gidebiliyor. Ancak internette yayılan ve sürücüsüz Tesla otomobilinin otoparkta ters şeride girerek gittiği görüntüler, özelliğin güvenilirliğinin sorgulanmasına sebep oluyor.

Tesla otomobillere eklediği bir özellikle, otomobillerin 60 metre mesafeden çağrılabilmesini mümkün kılıyordu. Akıllı Çağırma ismiyle anılan özellik sayesinde, otomobilin içerisinde sürücü olmadan, otomobilin hareket etmesi ve sahibinin yanına gitmesi sağlanabiliyor.

Tesla’nın Eylül ayında yaptığı tanıtımın ardından, özelliğe yönelik eleştirilerde gelmeye başladı. Etkileyici olduğu düşünülen özelliği korkutucu bulanlarda var. Araçlarda ki bu yeni özelliğin kötü amaçlarla kullanılabileceğine dair endişelerde, eleştirilere eklenmiş durumda. Bu özelliği kullanarak kendi kendini ezmeye çalışanların olduğuna dair söylentiler de bu endişeleri destekliyor.

Gerçekten Akıllı mı?

Akıllı Çağırma özelliğine sahip bir aracın otoparkta kendi kendine hareket ettiği bir video CBC Reports tarafından yayınlandı. Görüntülerin Britanya Kolumbiyası’nda çekildiği belirtiliyor. Görüntülerde yer alan sürücüsüz Tesla takip etmesi gereken şeritte değil ters şeritte ilerliyor.

Görüntülerin ardından Tesla’dan yazılı bir açıklama yapıldı. İnsanların Akıllı Çağırma özelliğini kötüye kullanmasının ve bu nedenle ortaya çıkabilecek zararların kendi suçları olmadığı belirtildi. Açıklamada insanların araçlarından kendilerinin sorumlu olduğuna vurgu yapılarak, aracınızı ve çevresini daima kontrol etmelisiniz denildi. Görüş alanının her zaman engelleri fark edemeyeceği de yapılan açıklamada yer aldı.

Sürücüsüz Tesla özelliği yani otonom sürüş özelliği bulunan Tesla modelleri yasal düzenleme yapanlar tarafından hoşnutlukla karşılanmıyor. Britanya Kolumbiyası bölgesinde otonom ve sürücüsü bulunmayan araçların otobanlara çıkışının federal yasalara uygun olmadığına ilişkin açıklama yapıldı. Açıklama bir otomobil sigorta şirketi yetkilisinden geldi. Açıklamada sürücüsüz araçların tartışma konusu olduğu da belirtildi. Yasal düzenlemelerin yapılmasının beklenmesi gerektiği üzerinde tartışılan konulardan biri oldu. Akıllı çağırma özelliğinin amacı dışında kullanılarak, Tesla otomobilin ters şeritte yol aldığı görüntüler internet üzerinden paylaşıldı.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası