Daimler’in Emisyon Verilerini Manipüle Ettiği Ortaya Çıktı

0

Yıllardır devam eden otomotiv devlerinin emisyon skandallarına bir yenisi daha eklendi. Alman devi olan Mercedes-Benz’in ana markası olarak bilinen dev şirket Daimler AG’ye rekor bir ceza geldi. Emisyon verileri üzerinde usülsüzlük yaptığı tespit edilen şirkete toplam da 870 milyon Euro para cezası kesildi. Kesilen para cezası açıklamalar da bulunan Stuttgart Savcılığı; ”İncelemeler sonrasında araç sertifikasyonu konusunda sorumlu birimin 2008 yılı da dahil olmak üzere bugün ki sürece kadar denetleme işini ciddi bir şekilde ihmal ettiklerini tespit ettik.” ifadelerine yer verdiler.

Stuttgart Savcılığı marka tarafından ihmal edilen bu denetimler yüzünden resmi makamların emisyon salınımına uymayan bir çok araca ruhsat verildiğinin de altını çizdi. Savcılık ayrıca elindeki kanıtları da ortaya koyarak Federal Otomotiv Dairesi tarafından izin verilen değerin çok üzerindeki emisyon değerleri yüzünden toplam da 684.000 kadar Mercedes model otomobilin geri çağrıldığına dair belgeleri de gösterdi.

Daimler AG’den Açıklama Geldi

Kesilen ceza sonrası Stuttgart Savcılığı’ndan gelen açıklamalardan sonra bir açıklama da Daimler AG’den geldi. Şirket yaptığı açıklama da emisyon skandalından dolayı ortaya çıkan para cezasına itiraz etmeyeceklerini bildirdiler. Ayrıca ceza bedelinin de 6 haftalık bir süre içerisin de Almanya’nın Baden-Württemberg eyalaetin de yapılacağını dile getirdiler.

Ayrıca Savcılık kanadı da kesilen para cezasının şirketin hali hazır da devam eden emisyon menipülasyonu ile ilişkili soruşturmayla ilgili olmadığını, mevcut soruşturmanın da aktif olarak hala devam ettiğini belirttiler. Otomotiv sektörünü takip edenler hemen hatırlayacaktır bu süreçlerden diğer Alman otomotiv devlerinden olan Volkswagen, Audi ve Porsche’de geçti. Almanya bu şirketlere de benzer sebeplerden dolayı bugüne kadar 2 milyar Euro civarında bir idari para cezası kesmişti.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası