General Motors 5 Fabrikasını Kapatıyor

0

Dünya genelinde yaklaşık olarak 250.000 çalışana sahip olan General Motors, yeni bir yapılanma içine girdiğini açıkladı. Yeni yapılanma kapsamında Amerika’lı şirket fabrikalardaki üretim kapasitelerini düşürerek, iş gücü tasarrufunu arttıracağını belirtti. Yapılanma kapsamında toplam da 5 fabrikasını kapatacağını duyuran General Motors kapatmalara ise önümüzdeki yıl içerisinde kademeli olarak başlayacak. Kapanacak olan fabrikaların 4’ü Amerika’da, 1 tanesi de Kanada’da bulunuyor. ABD’de yer alan fabrikalar Michigan, Maryland ve Ohio eyaletlerinde, Kanada’da kapanacak olan fabrika ise Ontario eyaletinde bulunuyor. Şirket fabrika kapatmaları ile birlikte çalışan sayılarının da %15 seviyelerinde azaltılacağını duyurdu.

General Motors Açıklaması

Konuyla alakalı konuşan şirket yöneticisi Mary Barra ise; ”Bugünler de verdiğimiz bu zorlu kararlar şirketimiz için atik, dirençli ve daha karlı olma neticesinde ortaya koyduğumuz dönüşümümüzü devam ettirmek içindir. Şirketimizin daha uzun vadeli başarılar elde etmesi ve değişen piyasa koşullarına da uyum sağlamak için bu değişimleri gerçekleştirmeliyiz.” ifadelerini kullandı. Önümüzdeki yıl itibariyle planlarını işleme koyacak olan ABD’li şirketin bu değişimlerden yıllık 6 milyar dolar nakit kar etmesi bekleniyor. Artı olarak kapatılacak olan 5 fabrikanın yanı sıra işten çıkarılacak çalışanlarının sayısının da ortalama olarak 10-15 bin seviyelerin de olacağı kaydedildi.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası