WABCO Türkiye Yatırımlarına Devam Ediyor

0

WABCO, Dünya genelin de ağır ticari araçların güvenliğini, verimliliğini ve bağlanabilirliğini yönelik yeni teknolojiler geliştiren bir şirket. Belçika merkezli şirketin Dünya genelin de 12.000’den fazla çalışanı buluyor. Türkiye pazarına 1982 yılında adım atan şirket, İntermobil ile başladığı serüvenine bugün itibaren de doğrudan yatırımlar ile devam etmekte. Şu an şirket ülke genelin de  treyler ve otobüs sektöründe %85, kamyon grubun da %65 pazar payını tek başına elinde bulunduran bir firma. Şirket ayrıca 2011 yılınca Türkiye’de bir de satın alma ofisi kurdu. WABCO’nun sadece 2018 yılında ise ülkemizdeki tedarikçilerden 330 milyon TL’lik satın alma gerçekleştirdi.

Ayrıca Belçika’lı şirket, ülkemiz de genişleme stratejisini daha da genişletmek, müşterilerden gelen taleplere anında cevap verebilmek için İstanbul’da bir de lojistik dağıtım merkezi yatırımı da gerçekleştirdi. 2018 yılı içerisin de 100 milyon TL’lik yatırım ile hayat bulan operasyon, ağır ticari araç üreticilerinin lojistik ve stok giderlerini daha da aza indirebilmeyi hedeflediğini duyurdu. 36 yıldır Türkiye’de faliyet gösteren şirket, temsilciliğini yürüttüğü İntermobil’in tedarik yönetimini üstlendiği görevi 2.000 metrekarelik bir alanda yürütecek. 85 milyon TL’lik stok ürünü ile ağır ticari gruba destek olacak tesiste ise 20 kişilik bir ekip istihdam edilecek.

Yatırımlar Devam Edecek

Şirket yeni lojistik merkezi ile önümüzdeki süreçte ülkede yeni genişletme stratejisini de uygulayacak. 2022 yılına kadar tedarikçilerini 32’ye yükseltmeyi hedefleyen WABCO, satın alma potansiyelini de 720 milyon TL’ye seviyelerine taşımayı hedefliyor. Yatırım detayları ve yeni hedefler hakkında bilgi vermek adına şirket geçtiğimiz günler de bir toplantı düzenledi. Toplantıya Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Sayın Arda Ermut’da katıldı. Ayrıca toplantıda markanın yönetim kurulu başkanı ve CEO’su Jacques Esculier yanı sıra, markanın Genel Müdürü Kazım Eryılmaz, Türkiye Temsilcisi İntermobil Genel Müdürü Rıfat Perahya katıldı.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası