Honda ve General Motors Birlikte Çalışacak

0

Son yıllarda oldukça popüler olan ve otomotiv firmalarının ciddi yatırımlar yaptığı elektrikli ve otonom sürüş özellikli araçlar, otomotiv devleri için bile çok zorlu bir süreç. Çünkü bu yatırımlar büyük sermayelere ve fabrika kapasitelerine ihtiyaç duyuyor. Ortaya çıkan yeni bir basın bülteni ile de öğrendik ki bu konuda General Motors ve Cruise Automation şirketleri, Honda ile ortak çalışmalar yürüteceği yönündeydi. Edinilen bilgilere göre Honda, ortak çalışma kapsamında 12 yıl boyunda 2 milyar dolar yatırım yapacak. Cruise firması da projeyeye 750 milyon dolarlık bir destekte bulunacak. Yani Japon otomotiv devi Honda, totalde bu işe 2.75 milyar dolar destek verecek.

Daha önceden ismini duymayanlar için belirtmekte fayda var Cruise, toplamda 14.6 milyar dolar değerinde bir otomasyon firması. Merkezi Kaliforniya’da bulunan Cruise Automation şirketi, 2013 yılında kurulmuş. Şirket kurulduğu tarihten beri de otonom sürüş sistemleri üzerinde çalışmalar yürütüyor. Şirket kurulduğundan beri yakaladığı başarılar General Motors’unda gözünden kaçmadı ve GM, 2016 yılında Cruise’ı satın aldı. Satın alma bedeli hakkında kesin bir bilgi olmamakla birlikte söylentilere göre fiyat aralığı 500 milyon ile 1 milyar dolar arasında. Yaptığı hamle ile birlikte sanırım GM, otonom sürüş konusunda sektörde lider konuma gelmek istiyor.

Honda ve General Motors Birlikte Çalışacak

Detaylar ve Açıklamalar

General Motors’un CEO’su Mary Barra’da, Honda ile yapılan anlaşma sonrası açıklamalar da bulundu. Barra; ”GM ile Honda arasında yapılan bu otonom sürüş geliştirme ortaklığı oldukça mantıklı bir adım. Çünkü General Motors elektrikli araçlar üzerine uzun süredir yoğun mesai harcıyor. Ayrıca bu işte oldukça ilerleme kateden Cruise isimli otonom sürüş üzerine çalışma yürüten şirketle de çok yakın bağları var. Yapılan ortaklık sayesinde Cruise şirketinin geliştirmiş olduğu ileri teknolojilerini otomobillere aktarıp, bunları global biçimde pazarlamasını da yapabiliriz.” ifadelerine yer verdi.

Her geçen gün elektrikli ve otonom sürüşe sahip otomobillerin ön plana çıkmaya başladığı bu dönem de, ileri ki süreçler de diğer otomotiv devlerinin de ortaklık kurmaya başlaması kaçınılmaz gibi duruyor. Geçtiğimiz aylar da elektrikli ve otonom sürüş sistemleri hakkında da açıklamalar yapan Geely’nin CEO’sunu da bu adımlar haklı çıkartacak. Çünkü CEO yaptığı açıklamada, bir kaç otomotiv üreticisi dışında neredeyse diğer tüm markaların, elektrikli otomobil çağında yok olup gitmemek için diğer markalarla ortaklık kurmaya mecbur kalacaktır, demişti.

Honda ve General Motors Birlikte Çalışacak

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası