Genesis Modelleri Hyundai Bayilerinde Satılacak

1

2018 yılı Ocak ayında Güney Kore’li lüks otomotiv üreticisi Genesis, artık markasını Hyundai ve Kia’dan uzaklaştırmak istediğini açıklamıştı. Hatta şirket açıklamanın ardından artık modellerini kendi bayii ve showroom’ların da yapacağını da kesin bir dille belirtmişti. Geçen beş aylık süreç içerisinde şirket bu kararından vazgeçmiş gibi görünüyor. Öyle ki şirket yöneticilerinden Erwin Raphael; ”Genesis modelleri Amerika pazarında satışlarını Hyundai bayileri üzerinden yürütecek” açıklamasında bulundu.

Konuya dair bilgiler Automotive News’de çıkan bir haber sonucunda duyuldu. Artık Birleşik Devletler toprakların da bulunan tüm Hyundai bayileri Genesis satışı da yapabilmek için başvuru yapabilecekler. Hali hazırda zaten Amerika pazarında 350 Hyundai showroom’u Genesis G80 ve G90 modellerini satmaya zaten devam ediyor. Satışa başlamak isteyen yeni bayiler de yeni güncellenen anlaşmalara imza atacak. Güncellenen yeni anlaşmalar ise başvuru yapan bayilere bu hafta sonuna kadar iletilecek. Hali hazırdaki satış yapan bayiler hariç yeni başvuru yapıp ve Genesis modellerini satmak isteyen showroom’lar ise marka için yeni bir bölüm oluşturmak zorunda kalacaklar.

Genesis, Hyundai Bayilerinde!

Haberin detayların da ise, markanın satış kanalları hakkındaki soru işaretlerinin ortadan kaldırılması ile satıcılardan da oldukça olumlu tepkiler alınmış. Gelişmeler hakkında bir showroom tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde; ”Ülke çapında bayilere, servislere ve showroom’lara sahip olmak markalar açısından oldukça önemli. Aynı zamanda müşterilerinde hizmet almak için mesafe katetmelerinin önüne geçiliyor. Eğer uygulanacak olan sistem sorunsuz ilerletilirse çok iyi sonuçlar doğuracaktır. Genesis’in, Hyundai bayilerin de satılması daha fazla satışa ve bayi karına yol açarken dağıtım ağının da hatrı sayılır derece de genişlemesinin önü açılır. Artı olarak da markanın Hyundai bayilerin de boy göstermesi müşteriler ve satıcılar için de Genesis’e olan güvenin artmasına olanak sağlar.” dedi.

Bunları da beğenebilirsin
1 yorum
  1. Emre diyor

    Hyundai akıllı bir marka ancak bu karar çok yanlış. Hyundai’nin yaptığı hatanın bir benzerini yıllar önce Toyota yapmıştı. Yıllar önce Toyota Lexusları araçlarıyla aynı bayide satmaya kalkmıştı ancak Lexuslar Toyotaların yanında çok sönük kalmıştı. Genesislerde Hyundailerin yanında çok sönük kalır çok yanlış bir marka stratejisi olmuş Hyundai için.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası