Elektrikli Opel Corsa Geliyor

0

Alman otomotiv devleri arasında yer alan Opel, ülkemizde ve Dünya genelin de oldukça popüler olan Corsa modelinin elektrikli modelini üreteceğini açıkladı. 2020 yılında piyasaya sürülmesi beklenen Elektrikli Opel Corsa için çalışmalar önümüzde yıl başlayacak. Üretilecek olan Corsa, tamamen elektrikli bir model olacak.

Elektrikli Opel Corsa’nın diğer elektrikli otomobil modellerine ve Renault Zoe gibi küçük elektrikli sınıfında yer alan araçlara rakip olması bekleniyor. Opel hali hazırda geçtiğimiz 2017 yılında Avrupa’da 1981 adet elektrikli otomobil satışı gerçekleştirdi. Opel, Elektrikli Corsa ile geçen yıl Peugeot’a satışını gerçekleştirdiği Opel Ampera-E modelinin boşluğunu doldurmak istiyor.

Hibrit Versiyonlar Gelecek

Peki neden Alman otomotiv devi Opel Corsa ile bir elektrikli otomobil hamlesi yapmak istiyor? Çünkü markanın en çok satılan ve ilgi gören modeli tahmin edebileceğiniz gibi Opel Corsa. Corsa modelinin geçtiğimiz yıl satışı tamı tamına 231 bin adetti. O yüzden popüler olan bir aracın elektrikli modelini üretmek tabiki de daha mantıklı. Yeni üretilecek Corsa serileri ve Elektrikli Corsa modellerinin hepsi İspanya Zaragoza’da bulunan Opel fabrikasında gerçekleştirilecek. İlk adımı Corsa ile atan Opel, 2024 yılına kadar da tüm modellerinin elektrikli veya hibrit modellerini üretilip satışa sunmayı hedefliyor. 2020 yılına kadar ise Corsa ve Grandland X SUV’da aralarında yer aldığı 4 farklı Opel modelinin elektrikli veya hibrit modelleri piyasaya sürülecek.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası