BMW 330e Plug-in Hybrid ile Mükemmel Sedan’ın Birleşimi

0

TwinPower turbo elektirikli motor teknolojisine sahip olan dinamik ve konforlu bir sedan olan BMW 330e modeli yenilikçi ve görkemli özelliklere sahip BMW 3 serisinin de özelliklerini ve sportifliğini kendin de barındıran şık ve modern bir yapıya sahiptir. Sıfır emisyon ve gerçek verimlilik teknolojisine sahip çevre dostu bir otomobil olan BMW 330e Plug-in Hybrid, BMW 3 Serisi Sedan ile birleşerek mükkemmel bir hale gelmiştir.

BMW’nin son teknolojisi ile geliştirilmiş Hybrid modeli küçük bir otomobilin yakıt tüketimine sahiptir. eDrive teknolojisi ile donatılmış motoru sayesinde, yerel emisyon üretmeden, 35 kilometreye kadar tamamen elektirikli modda sıfır yakıt tüketimi menziline sahiptir. Yüksek fonksiyonlu 370 litrelik verimli bataryaya sahip olan BMW 330e’nin bu bataryası bagaj bölümünün altında yer aldığından  işlevsellik ve ferahlığından herhangi bir şekilde ödün vermez. Böylelike bagaj bölümünü dilediğiniz gibi alanınızı daraltmadan kullanmaya devam edebilirsiniz. Plug-in Hybrid modeli, sportif modda ayarlı olan süspansiyonları ve donanımı sayesinde çekiş ve çeviklik konusunda tam performans gösterir ve olağanüstü dinamikler sergiler. Geleceğe yönelik konsepte sahip olan otomobil sürüş dinamikleri açısından da tüm beklentileri sorunsuz bir şekilde karşılar.

BMW 330e Sedan, farklı sürüş modları sayesinde sürücü için enerji tüketimini önemli oranlarda etkiler. Otomobil verimliliği ve performansı tabiki de diğer tüm araçlarda olduğu gibi sürücülerin kişisel sürüş stillerine göre farklılar gösterir. 37 litrelik verimli bataryası sayesin de 35 kilometrelik mesafeyi tek bir damla yakıt harcamadan sorunsuzca ilerlemenize olanak sağlar. UTO eDrive modunda ise, elektirik teknolojisi ile üretilen motor, yanmalı motora en üst kalite de ve verimlilikte odaklanmasını sağlar.

BMW 330e Sedan, şehir içi kullanımlarda hybrid otomobilin tüm gücünü aktif olarak kullanır. Hybrid modda ilerlerken ortalama yakıt tüketimleri 2,1-2,4 lt/100km arasında değişir ve CO2 emisyonu 49-55 gr/kilometre’dir. Şehir içi kısa mesafeler ise tamamen elektrikli modda kullanılabilir. Otomobilinizi genellikle ev ve iş yeriniz arasında kullanıyorsanız bu otomobil sizin için en ideal otomobildir diyebiliriz. Tam dolu modda iken 50 km mesafelere kadar 3,5-4,5 lt/100km yakıt tüketmenizi sağlıyan sistem aynı sınıfta yer alan diğer tüm araçlardan daha az enerji harcamanıza olanak sağlar. Bataryanızın şarz durumuna bağlı olarak 7,0 lt/100km yakıt tüketimi ile seyehatinizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Tam dolu batarya ile yola çıktığınız zaman 35 kilometre mesafeyi tamamen yakıtsız kullanabileceğiniz elektirikli modda ayrıca, üç farklı elektirikli modda da sürüş keyfinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu modlardan ilki standart Auto eDRİVE modu; bataryanızın şarz durumuna ve sürüş stil ve hızınıza göre yanmalı motor ile elektirikli motorun en iyi uyumlu çalışması sergilenir. Şarz durumunuz %12 – %100 arasında bir seviyede ise 80km/sa hızlara kadar tamamen elektirikli motorunuzun sürüş keyfini çıkarırsınız. Daha yüksek hızlara ve yüksek performans beklentileriniz de benzinli motora otomatik geçiş yapabilirsiniz. Batarya durumu %12’in altına düştüğü zaman bile 20km/sa’den 55km/sa ortalama hıza kadar elektirikli modda sürülebilir.

BMW 330e Plug-in Hybrid Şarjzı

Elektirik otomobillerin artması ile birlikte beraber elektirik istasyonlarına olan ihtiyaçlar gün geçtikçe talep edilir durumlara geliyor. BMW 330e Plug-in Hybrid sürücüsü iseniz otomobilinizi hem eviniz deki normal pirizlerden yada Ev dışı şarz istasyonlarından kolaylık şarz edebilirsiniz.

Otomobilinizi günlük şarza takmak zorunda kalırsanız standart şarz kabkosu ile prize takılarak kolayca şarz edebilirsiniz. Bataryanız ortalama 2 ila 4 saat içerisin de tam dolu hale gelecek şekilde şarz olur. Aynı zamanda şarz işlemini ayrı olarak, BMW i Wallbox ile hızlı bir şekilde de şarz edebilirsiniz. Ek olarak sunulan bu hizmet sayesin de eve kurabileceğini küçük bir şarz etme istasyonu sayesinde şarz sürenizi kısaltarak kısa daha kısa sürelerde şarz işlemini tamamlıyabilirsiniz.

Otomobilinizi evde şarz edebileceğiniz gibi sürüş esnasındada ChargeNow mobilite hizmetiyle kolayca şarz edebilirsiniz. Sürüş esnasında ChargeNow ve diğer tüm istasyonları BMW navigasyon sistemi üzerinden kolayca görebilirsiniz. Led ışık teknolojisinin şarz soketi alanındada kullanılan otomobil şarz esnasında size şarz duruma hakkında bilgi verir. ChargeNow sistemini kullanan sürücüler ay için de dolum yaptıkları tüm işlemler için üstünde nakit para olmazsa bile gerçekleştirebilirler.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası