Yollardaki Araçların 1.1 Milyarını Elektrikli Modeller Oluşturacak

1

Otomotiv dünyasının elektrikli modellere doğru ürün gamlarını yenilediği su götürmez bir gerçek. Otomotiv devleri önümüzdeki süreçteki yatırımlarının neredeyse tamamını elektriklenme yolunda harcıyor desek de olur aslında. Hatta elektriklenme yolunda geçtiğimiz günlerde RS modeline veda etmiş, Renault Megane modelinin de üretimden kalkabileceğine dair duyumlar paylaşmıştık.

Elektrikli ve hibrit modellere olan yatırım hali hazırda hız kesmeden devam ederken, şu an aktif olarak 8 milyon elektrikli model yollarda bulunuyor. Otomotiv sektörünün geçirdiği bu değişimin sonucunda ise 2050 yılına kadar dünya üzerinde toplam da 1.1 milyar otomobilin elektrikli olacağı söyleniyor. Bu iddaa ise Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı tarafından hazırlanan bir veri sonrası ortaya çıktı. IRENA’nın “Küresel Yenilenebilir Enerji Görünümü: Enerji Dönüşümü 2050” raporuna göre 2050 yılına kadar fosil yakıtlardan kademeli olarak vazgeçilecek. Bunun sonucunda da otomotiv sektörü hızlı bir değişimin içine girecek.

Rapor detaylarında ayrıca yaşanan corona virüsü salgınına ait görüşlerde yer alıyor. Salgının tüm sektörlerde tedarik ve üretim alanında büyük aksamalara neden olduğu belirtildi. Ayrıca petrol fiyatlarında yaşanan anormal gerilemenin de enerji ve ulaştırma sektöründe önemli etkileri olacağı vurgulandı. Düşen akaryakıt fiyatlarının elektriklenme yolunda bir yavaşlama yaşatacağını düşünen IRENA, en iyimser senaryo olarak da 2050 yılına kadar elektrikli modellerin 1 milyar 100 milyona kadar çıkacağını öngördü.

Bunları da beğenebilirsin
1 yorum
  1. Mucahit diyor

    Artık günümüzde içten yanmalı motorlar yerini elektrikli hibrit motorlara bırakıyor hava kirliliği açısından çok onemli

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası