Ford Düşen Talepler Yüzünden Üretimi Durdurdu

0

ABD’li üretici Ford, sürekli düşüşe geçen talepler nedeniyle İspanya’da üretimi durdurma kararı aldı. Markanın aldığı bu karar Almussafes fabrikasın da uygulanacak ve yaklaşık olarak da 2 hafta boyunca devam edecek. Yapılacak olan üretim kesintisinin ise önümüzdeki Kasım ayı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Marka sözcülerinden bir yetkili de Reuters haber ajansına yaptığı açıklama da üretim durdurma kararını doğruladı. Firma yetkilisi Almussafes fabrikasındaki kesintinin ise 13 gün süreyle devam edeceğini belirtti. Markanın İspanya’da yer alan fabrikasın da ağırlıklı olarak motor üretimi yapılıyor. Zaten kesintide motor üretimi konusunda gerçekleştirilecek. Üretilen bu motorlar Edge modelleri için normal zamanlar da Kanada bölgesine gönderiliyordu.

Ayrıca Valencia yakınlarında yer alan bu fabrika da Ford Mondeo, S-Max, Galaxy, Kuga SUV,Tourneo Connect ve Transit Connect modellerinin de üretimleri gerçekleştiriliyor. Paylaşılan son verilere göre bu fabrika da toplam da 7.500 kişi istihdam ediliyor. Ayrıca belirtmekte fayda var, Ford aynı fabrika için Ekim ayında da 3 günlük üretimi durdurma kararı almıştı.

Amerikalı üretici şu an için hangi pazar da talep azlığı yaşandığı hakkında bir bilgi paylaşmadı. Haberimizin kahramanı aslında Ford olsa da ne yazık ki tek talep düşüşü yaşayan firma da değiller aslında. Çok değil daha geçtiğimiz hafta başların da Jaguar Land Rover’da benzer bir karara imza atmıştı. Bu marka da Çin pazarında yaşanan talep düşüklüğü nedeni ile İngiltere’de bulunan bir tesisin de üretimi belli bir süreliğine durduracağını açıklamıştı.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası