Tesla Dünyanın İkinci En Büyük Otomotiv Şirketi Oldu

0

Wall Street’in yatırımcılarının şimdiden pozisyon almasıyla anlaşılıyor ki gelecek elektrikli otomobillerin elinde olacak. Hal böyle iken ABD borsasında Tesla piyasa değeri 100 milyar dolar değerine ulaşmayı başaran ilk ve tek otomobil üreticisi oldu. Tüm dünya da ise Wolkswagen’in yakalayan Tesla, yakında zamanda onları geçeceği sinyalini verdi. Tesla’nın hisseleri salı gününden itibaren inanılmaz bir artış sağladı ve bu artış da Tesla’yı otomotiv dünyasının en değerli ikinci şirketi olmasını sağladı.

Tesla Hisse Senedi Fiyatları Gelişimi

Tesla hisselerinin hedef fiyatı 800 dolar olarak otoriteler tarafından açıklandıktan sonra %8 gibi artış sağlayan hisse 566 dolara kadar ulaştı. Tesla hisseleri buralarda sadece 1 ay gibi kısa bir sürede geldi. 420 dolar seviyelerindeyken % 30’a yakın bir artış sağladı. Tesla’nın hisselerindeki bu artış ile sahibi Elon Musk’da büyük bir bonus çeki alacak. Tabii ki hisseler iner çıkar.

Musk’ın ödülünü alabilmesi için bu fiyatlarda kalıcı olması gerekiyor. Performansın sürekliliği olmalı ki o ödülü hakketsin. Musk’ın bu primi alabilmesi için 1 ay boyunca 100 milyar dolar değerinin üzerinde kalması gerektiği gibi 6 ay süresinin sonunda da değerin ortalama 100 milyar dolar olması gerekiyor.

Tesla Nasıl Bu Kadar Yükseldi

Tesla şu anda son 3 ayda kendini ikiye katlayarak, Ford ve General Motors’un toplam değerini geçmiş durumda. Tabii ki bunlar durduk yere olmadı. Satışların artması ve Çin’de devasa bir fabrika açması yer alıyor. Tesla ABD’nin Michigan eyalet yönetimiyle anlaşma yaptı. Bu anlaşmaya göre Tesla, eyalette kendi araçlarını kendisi satabilecek.

Tesla’nın fiyatlarındaki artış, Şirketin yıllık karlarını açıklamadan başlaması ilginçti. FED’in nakit akışı sağlaması, kazançların artmasında önemli bir etken oldu. Önümüzde ki 1 yıllık satış rakamlarında ise Tesla 31 milyar dolar’da kalacağı tahmil edildi.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası