BMW 2 Serisi Cabrio Şık Bir Yol Arkadaşı

0

BMW severlerin karşısına yenilenmiş yeni yüzüyle çıkan Cabrio herkesin kalbini fethetmeyi başarmışa benziyor. Asi duruşu kadar, kullanılan BMW teknolojileri ve üstün performansı ile BMW 2 Serisi Cabrio’yu yakından tanıyalım.

Rahat görünüş, kompakt oranlar ile BMW 2 Serisi’nin ilk Cabrio modeli. Kısa aks dışı mesafeler, güçlü hatlar ve kaslı arka bölüm, otomobilin dışa dönük tasarım dilini ve kendinden emin doğasını yansıtıyor. Luxury Line, Sport Line ve M Sport Paketin yanı sıra, çok çeşitli Orijinal BMW Aksesuar seçenekleri, otomobilin karakterini daha da belirginleştirmiş. BMW 2 Serisi Cabrio kimsenin izinden gitmiyor, sadece kendi yolunu çiziyor. BMW M235i ise daha da tahrik edici. M Performance TwinPower Turbo sıralı 6 silindirli benzinli motoru, BMW 2 Serisi Cabrio’nun atak yönünü ortaya çıkarırken, aynı zamanda hava akışını hızlandırıp sürüş keyfini tamamen yeni bir boyuta taşımakta.

Şık bir yol arkadaşı, zarif bir atlet ya da ayrıcalıklı bir trendsetter; BMW 2 Serisi Cabrio’nuzun karakterine siz karar verirsiniz. BMW Modelleri ve Donanımlarıyla temel donanımlı versiyona ek olarak üç farklı tasarım modeli daha mevcut. Ödün vermeyen spor tutkunları için ayrıca M Sport Paket seçeneği mevcut. Ek paketler ve Orijinal BMW Aksesuarları kişisel stilinizi öne çıkarmanızı sağlıyor.

  • Azami hız, km/sa (218i) : 205
  • 0 -100 km/sa hızlanma, sn (218i) : 9,6
  • 1/dak’da maks. güç, bg (218i) : 136 / 4000

Yazdan ilham alınarak tasarlanan BMW 2 Serisi Cabrio’nun ön kısmı, softtop açıkken daha atletik görünümlü omuzlar ve daha kaslı arka bölümüyle çok daha kendine güvenli bir havaya sahip. BMW 2 Serisi Cabrio, üstü kapatıldığında bile dinamik konturları ve sportif oranlarıyla etkileyici. Kontrast renklerden oluşan softtop sayesinde risk alma ve tüm duyulara hitap etme yeteneği ön plana çıkıyor. Aynı zamanda maksimum sürüş keyfini de garantilemekte.

Kontrastların mükemmel bileşimi. BMW 2 Serisi Cabrio’nun dinamik sürüş sistemi ve yenilikçi BMW EfficientDynamics teknolojileri, taviz vermeyen gücü ve maksimum verimliliği bir araya getiriyor. Bunun sonucunda, ister ECO PRO Modunda, ister daha sportif bir sürüş stilinde olsun tüm duyularınıza hitap eden, içten gelen ve heyecan verici bir paket içerisinde manevra kabiliyeti ve çevikliği doğrudan caddelere taşıyan bir BMW 2 Serisi Cabrio otomobil elde edilmiş durumda.

136 BG

BMW 2 Serisi Cabrio benzinli motorların ön plana çıkan özellikleri çevik güç üretimi, olağanüstü tepki ve mükemmel yakıt verimliliği. BMW 218i, ortalama 5,3 lt/100 km’lik ortalama tüketimle maksimum 136 bg güç çıkışı sunmakta. Valvetronic özellikli TwinScroll turboşarj, Çift-VANOS ve Yüksek Hassasiyetli Enjeksiyon ile motor yalnızca 1.250 dev/dk’da maksimum 220 Nm tork üretmektedir.

DIŞ TASARIM

Dinamik çizgilere sahip, öne doğru eğimli motor bölümü kapağı ve doğrudan böbrek ızgaralara doğru incelen farlarla BMW 2 Serisi Cabrio’nun ön tasarımı odaklanmış bir “yüz ifadesine” sahip. Dikkatinin odak noktasında ise elbette yol bulunuyor. Profilden bakıldığında, zemine paralel olarak ilerleyen düz omuz çizgisi otomobile daha uzun bir görünüm kazandırıyor.

Uzun aks aralığı, iz genişliği ve kısa aks dışı mesafelerle birlikte otomobilin çevik ve dışa dönük doğasını öne çıkarmakta. Takla çubukları görünmez. Yalnızca acil bir durumda, çok kısa süre içinde ortaya çıkıyor. Arka bölümdeki tipik BMW L biçimli stop lambaları uzaktan bakıldığında bile kendisini fark ettirir ve BMW 2 serisi Cabrio’yu daha geniş ve daha kaslı görünmesini sağlamakta. Yakından incelendiğinde krom kaplama çift egzoz çıkışları ve düşük ağırlık merkezi hemen göze çarpar. Soft tavan açık olduğunda, ön cam içerisinden arkaya kadar engellenmeyen bir görüş açısının keyfini çıkarabilirsiniz. Kısacası baktığınız her açıdan üstü açık sürüş keyfini hissedebilirsiniz.

İÇ TASARIM

Yeni BMW 2 Serisi Cabrio’nun iç tasarımı, uyumlu bir alan hissiyle etkileyicidir. Tüm kumanda öğeleri sürücüye dönüktür ve krom kaplamalar gibi ayrıcalıklı özellikler üst düzey kalite görünümünü ve hissini yansıtır. Yüzeyler ve kenarlar birbirleriyle kesintisiz şekilde kaynaşarak içerideki ışığı ve akıcılık hissini artırır. Soft tavan açıkken bakıldığında, sarmalayan kapı ve yan kaplamaların yanı sıra saklanan soft tavan kapağı bir tekne güvertesi havası yaratır.

Çarpıcı renk kombinasyonlarına sahip malzemenin katman katman yerleştirilmiş tasarımı, göze çarpan bir diğer özelliktir. Böylece, muhteşem bir sürüş heyecanı sunmak üzere opsiyonel spor koltuklarla bir araya gelen modern cabrio hissi elde edilir. İç tasarımda ön plana çıkan bir diğer özellik güçlü güneş ışığına maruz kaldığında geleneksel deri yüzeye göre çok daha az ısınan Güneş Işığını Yansıtma teknolojisine sahip deri döşemelerdir. Bu deneyim, yan panellere kusursuz bir şekilde entegre edilmiş arka hoparlörlerle tamamlanır. Üst düzey ses kalitesi. Maksimum sürüş keyfi. Ve rüzgarın özgürlüğü.

IŞIK TASARIMI

İyi bir ışık, tüm görünümü iyileştirir. Çift yuvarlak farlar, parlak beyaz LED teknolojisinin yanı sıra hafifçe içe kıvrık krom çerçevesi gibi üstün kaliteli detayları sayesinde fener gibi göze çarpar. Yeni karakteristik özelliklerinden biri de böbrek ızgaralara doğru incelerek BMW 2 Serisi Cabrio’ya büyüleyici “yüz ifadesini” veren şeklidir. Far tüpleri içerisindeki üç boyutlu öğeler, bi-xenon seçeneğiyle bu etkiyi güçlendirir. BMW 2 Serisi Cabrio’ya arkadan bakıldığında hemen göze çarpan özellik, otomobilin şık karakterini yansıtan benzersiz ışık tasarımıdır. Karanlıkta bile net bir şekilde ayrılan ışık şeritleri tasarımın parlak bir görünüme sahip olmasını sağlar ve tipik L biçimi sayesinde otomobilin uzaktan bile bir BMW olduğunun anlaşılmasına imkan tanır.

M SPORT PAKET

Sportif görünüm sokaklara taşınıyor. M Sport paket, BMW 2 Serisi Cabrio’nuzun vahşi doğasını öne çıkarmanızı sağlar. M Aerodinamik paketiyle birlikte size yalnızca görsel açıdan değil sportif yolculuğunuzun her adımında ekstra heyecan sunar.

M SPORT PAKET DIŞ TASARIM

M Sport paket, M Sport Süspansiyon ile özel ön rüzgarlık, yan eteklikler ve arka rüzgarlığı içeren M Aerodinamik paketi gibi özellikleriyle sportif bir sürüş tarzına sahip olan sürücülere yöneliktir. 17 inç, stil 460 M hafif alaşım M jantların çift kollarına ek olarak M Sport fren ve mavi renkli fren kaliperleri de çarpıcı bir stil kazandırır. Dinamik görünüm, sekiz adet geniş böbrek ızgara çubuğu ve Krom egzoz çıkışının yanı sıra BMW Individual Parlak Siyah Dış Kaplama tasarım elemanları ile metalik Estoril Mavisi özel renkle kusursuz şekilde tamamlanır. M Sport pakette Metalik Gri / Mineral, metalik Safir Siyahı, metalik Buzul Gümüşü, Metalik Beyaz / Mineral, opak Alp Beyazı ve Metalik Kırmızı / Melbourne dahil olmak üzere farklı renkler de mevcuttur. 18 inç, Çift kollu, stil 461 M, Gümüş ve metalik Ferric Gri M hafif alaşım jantlar, karma lastiklerle birlikte alternatif olarak sunulur.

M SPORT PAKET İÇ TASARIM

M Sport paket, M kapı eşik kaplamaları ve sürücü ve ön yolcu için Kraliyet Mavisi kontrast dikişli ve özel M stilinde, kumaş/Alcantara kombinasyonuna sahip “Hexagon” Antrasit Spor Koltukların yer aldığı iç tasarımıyla yolcuları karşılar. Ön ve arka Karşılama ışıkları ön, arka, ön ayak boşluğu ve merkez konsol saklama bölümünde yer alan turuncu-kırmızı veya beyaz özel renklerde ayarlanabilen ortam aydınlatması ile birlikte dinamik bir atmosfer yaratır. Estoril Mavisi veya Siyah vurgu kaplamalarıyla Alüminyum Hexagon iç kaplamalar şık, dinamik bir etki bırakır.

Otomobilin üst bölümünde ise Antrasit BMW Individual tavan kaplaması sportif bir görünüm sunar. M Sport paketin diğer öne çıkan özellikleri arasında kaydırılarak ayarlanabilen kol dayamaları, M sürücü ayak dayaması, sürücü ayak boşluğunun sağ tarafında diz yastığı, M logolu kısaltılmış vites kolu, çok fonksiyonlu tuşlara sahip M deri direksiyonun yanı sıra benzersiz kadran tasarımı ve incelikle işlenmiş ibreleriyle gösterge paneli yer alır. Sürüş Deneyimi Kontrolü aynı zamanda Sport+ modunu içerir. M Sport paket, Estoril Mavisi detaylara sahip otomobil anahtarıyla tamamlanır. Arzu edildiği takdirde M Sport Paket içerisinde premium siyah “Dakota” deri, İstiridye koyu vurgulara sahip İstiridye “Dakota” deri, Terra “Dakota” deri ya da siyah vurgulu Mercan Kırmızısı “Dakota” deri gibi kaplama seçenekleri mevcuttur. İç tasarım üstün atmosferini siyah veya Gümüş Oksit vurgulu İnce fırçalanmış alüminyum ya da her biri Gümüş Oksit vurgulu “Fineline” Stream veya “Fineline” Pure ahşap kaplamaya borçludur.

SPORT LINE

Parlak Siyah renkte çarpıcı dış tasarım öğeleri mesajı anında iletir: BMW Sport Line paketi ile dinamizm tutkusu ön plandadır. Kilometre ve devir sayacına tek bir bakış, spor tutkunlarının nabzını hızlandırmaya yeter. Kırmızı ibreler bir sonraki yolculuğu sabırsızlıkla beklediğini gösterir.

SPORT LINE DIŞ TASARIM

Sport Line donanım paketi, büyük 17 inç, Yıldız kollu hafif alaşım jantlarla başlar. Sekiz adet, özel olarak tasarlanan böbrek ızgara çubuğunun ön kısımları, tıpkı dış ayna kapakları ile ön ve arka rüzgarlıklardaki özel öğeler gibi dinamik parlak Siyah renktedir. Egzoz çıkışı parlak siyah Krom renktedir. Yan kısımdaki “Sport” yazısı bu Line’ın dinamizmini açıkça yansıtır. Talep üzerine 18 inç, Çift kollu, stil 384 hafif alaşım jantlar da mevcuttur.

SPORT LINE İÇ TASARIM

Klasik BMW sürüş dinamiklerinden ilham alan Sport Line donanımı, kapı eşik kaplamaları üzerinde “BMW Sport” ibaresini taşır. Antrasit ‘Track’ kumaş kaplama, konturlu spor koltuklar etkileyici kırmızı veya gri vurgulara sahiptir. Kırmızı kontrast dikişlere sahip Spor deri direksiyon, alternatif olarak siyah dikişlerle de sunulur. Parlak Siyah iç kaplamalar opak Mercan Kırmızısı vurgu kaplamalarına sahiptir.

Diğer öne çıkan özellikler arasında turuncu/kırmızı ve beyaz değişken iç aydınlatmanın yanı sıra kırmızı vurgu halkalarına sahip gösterge paneli ve hız göstergesi ve devir sayacı üzerindeki kırmızı ibreler yer alır. Kırmızı detaylara sahip otomobil anahtarı, görünümü tamamlar. Spor koltuklar aynı zamanda Antrasit veya İstiridye “Breeze” kumaş/deri kombinasyonu, kırmızı vurgulu siyah “Dakota” deri veya siyah vurgulu Mercan Kırmızısı “Dakota” deri, vurgu bulunmayan Terra veya Siyah “Dakota” deri ile birlikte koyu İstiridye vurgulu İstiridye “Dakota” deri döşemeli olarak da mevcuttur. İç kaplamalar alternatif olarak koyu Pearl “Fineline” Pure ve “Fineline” Stream ahşap kaplama, parlak Siyah veya Fırçalanmış Alüminyum (her biri mat Gümüş Oksit vurgu kaplamalı) ve parlak Siyah veya opak Mercan Kırmızısı vurgulu Fırçalanmış Alüminyum olarak sunulur.

LUXURY LINE

Premium parlak Krom tasarım öğeleri daha ilk bakışta mesajı net bir şekilde iletir. BMW Luxury Line şıklığa ve sofistike özelliklere odaklanmıştır. Buna ek olarak Park Mesafe Kontrolü, otomobilinizi en dar park alanlarına manevra yaparak yerleştirebilmenize yardımcı olur ve size lüks anlayışınıza uygun bir özgürlük sunar.

LUXURY LINE DIŞ TASARIM

Luxury Line donanım paketi daha ilk bakışta etkileyici bir görünüme sahiptir. 17 inç, Y kollu, stil 380 hafif alaşım jantları, on bir adet çubuğa sahip BMW böbrek ızgaraları, BMW Chrome Line tasarım öğeleri, özel ön ve arka tamponlar ve parlak krom egzoz çıkışı otomobilin modern görünümüyle kusursuz bir uyum içindedir. Yan kısımdaki “Luxury” yazısı, bu donanımın amacını açıkça ifade eder. 18 inç, V kollu, stil 387 hafif alaşım jantlar, karma lastiklerle Luxury Line içinde alternatif olarak sunulur.

LUXURY LINE İÇ TASARIM

“Luxury” yazısını taşıyan alüminyum kapı eşik kaplamaları ile Luxury Line donanım paketi iç tasarıma çekici bir hava katar. Koyu İstiridye vurgulu İstiridye “Dakota” deri ve açık renk ya da siyah iç tasarım rengi konfor ve estetik çekicilik sunar. Gösterge panelinin üst kısmı ve Spor deri direksiyon siyah renktedir. Mat Gümüş Oksit vurgulu “Fineline” Stream ahşap iç kaplamalar merkez konsol kaplamasını kusursuz biçimde tamamlar. B sütununda ek aydınlatmayla birlikte turuncu/kırmızı veya beyaz değişken iç aydınlatma karanlıkta otomobilin içerisinde aradığınızı bulabilmenizi sağlar ve iDrive Butonu aracılığıyla kontrol edilebilir. Krom detaylara sahip otomobil anahtarı Luxury Line iç donanımını tamamlar. “Dakota” deri döşeme Luxury Line dahilinde alternatif olarak Siyah veya Terra seçeneğiyle sunulur. İç tasarım siyah veya Gümüş Oksit vurgulu İnce fırçalanmış alüminyum ya da Gümüş Oksit vurgulu “Fineline” Pure ahşap iç kaplamalarla kişiselleştirilebilir.

ORİJİNAL BMW AKSESUARLARI

Orijinal BMW Aksesuarları BMW 2 Serisi Cabrio’nuzun sportif çevikliğini vurgulamanıza yardımcı olur ve çok yönlülüğü ile esnekliğine katkıda bulunur. Burada kullanışlı ve yüksek kaliteli ürün seçeneklerini bulabilirsiniz.

TAŞIMA VE BAGAJ

Yolculuk seti, elde taşınabilir boyutta bir tekerlekli bavul ve arka koltukta fazladan bir saklama alanı yaratabilmenize yardımcı olan bir taşıma çantası içerir. Bavulunuz bağımsız olarak taşınabilir veya emniyet kemerleriyle üst üste konarak sabitlenebilir. Hırsızlığa karşı kilit mevcuttur. Seyahat ve Konfor Sisteminin üniversal kancası giysilerin veya hafif çantaların sırt dayamaların arka kısmına asılabilmesini mümkün kılar ve bu eşyaları ayak boşluğundaki tozdan korur.

Fişli bağlantı sayesinde gerekli temel taşıyıcıyı monte etmek son derece kolaydır. Taşıyıcı, baş dayamasının sütunları arasına takılır ve modüler Seyahat ve Konfor Sistemi içindeki tüm sistem bileşenleri için güvenli bir zemin oluşturur. Giysi askısı, katlanır masa, üniversal kanca ve Apple iPad™ ve Samsung Galaxy Tab tutucusu, fişli bağlantı sayesinde kolayca yerine kilitlenebilir. Bisiklet/e-bisiklet taşıyıcısı hafif ancak sağlamdır ve maksimum 60kg yük taşıyabilir. Römork çeki demirine hızlı ve güvenli şekilde monte edilebilen bisiklet taşıyıcısı, iki bisiklet veya e-bisiklet taşıyabilir (üç bisiklet taşıyacak şekilde genişletilebilir). Yatırma özelliği bagaj bölümüne istediğiniz zaman kolayca erişmenizi sağlar.

DIŞ TASARIM VE İÇ TASARIM AKSESUARLARI

Connect snap-in adaptörü, Samsung Galaxy S4 model telefonunuzun güvenli biçimde saklanmasını ve şarj edilebilmesini sağlar. Ayrıca, kayıtlı müzikler otomobilin hoparlör sisteminden çalınabilir ve Albüm kapakları otomobilin ekranında görüntülenir. Kişisel müzik zevkiniz için Apple iPod™ veya iPhone™, otomobilin işletim sistemine entegre edilebilir ve sağlam USB adaptörü sayesinde aynı anda şarj edilir. Cihaz iDrive Butonu, direksiyon üzerindeki çok fonksiyonlu tuşlar veya radyo üzerinden kolaylıkla çalıştırılabilir. Kaliteli deriden yapılma anahtar kesesi, şık bir metal kelepçe ile anahtara sağlam bir şekilde tutturulur. Çizilme, toz ve neme karşı koruma sağlar ve düğmelere yanlışlıkla basılmasını önler. Bununla birlikte Sport Line’a uyumlu siyah ve kırmızı renkte özellikler kullanılmıştır.

İŞ HAYATINA YÖNELİK ÜRÜNLER

Connect snap-in adaptörü, Samsung Galaxy S4 model telefonunuzun güvenli biçimde saklanmasını ve şarj edilebilmesini sağlar. Ayrıca, kayıtlı müzikler otomobilin hoparlör sisteminden çalınabilir ve Albüm kapakları otomobilin ekranında görüntülenir. Kişisel müzik zevkiniz için Apple iPod™ veya iPhone™, otomobilin işletim sistemine entegre edilebilir ve sağlam USB adaptörü sayesinde aynı anda şarj edilir. Cihaz iDrive Butonu, direksiyon üzerindeki çok fonksiyonlu tuşlar veya radyo üzerinden kolaylıkla çalıştırılabilir. Kaliteli deriden yapılma anahtar kesesi, şık bir metal kelepçe ile anahtara sağlam bir şekilde tutturulur. Çizilme, toz ve neme karşı koruma sağlar ve düğmelere yanlışlıkla basılmasını önler. Bununla birlikte Sport Line’a uyumlu siyah ve kırmızı renkte özellikler kullanılmıştır.

ÖZGÜRLÜĞÜN GÜCÜ

BMW 2 Serisi Cabrio’nun ödüllü motor sistemini canlandırmak için marş düğmesine bir kez basmak yeterlidir. İster benzinli, ister dizel, ister 4 silindirli veya 6 silindirli olsun, tüm BMW TwinPower Turbo motorlar, dinamik güç ve inanılmaz verimlilik sağlayan akıllı EfficientDynamics teknolojileriyle birlikte sunulur. Elbette maksimum sürüş keyfi de tüm bu özelliklerle birlikte gelir.

BMW TWINPOWER TURBO BENZİNLİ MOTORLAR

BMW TwinPower Turbo benzinli motorların en son nesli düşük motor devirlerinde bile son derece çevik bir güç üretimi ve kusursuz tepki sunar. Aynı zamanda önceki modellerine göre daha düşük emisyon ve daha iyi performansla daha verimlidir. Bu yenilikçi motorlar en son yakıt enjeksiyon teknolojisini ve en yeni turboşarj teknolojisi ile Çift VANOS dahil olmak üzere tam değişken supap kontrol özelliğini bir araya getirir ve BMW EfficientDynamics geliştirme stratejisinde bir kilometre taşı oluşturur. Bunun sonucunda, BMW motorlarının hünerlerini öne çıkaran oldukça verimli bir hareketli aksam elde edilir. BMW TwinPower Turbo sıralı 6 silindirli benzinli motor dinamik güç üretimi, son derece akıcı sürüş karakteri ve etkileyici verimliliği ile kazandığı dünya çapındaki şöhretle birçok kez Yılın Motoru Ödülüyle onurlandırıldı. BMW EfficientDynamics ürün yelpazesindeki motorlar, kendisini başarıyla kanıtlamış ve neredeyse tüm benzinli motorlarda kullanıma sunulan bir teknoloji konseptine sahiptir.

BMW 218i

  • Silindir/Valf : 3/4
  • Silindir hacmi (cm3) : 1499
  • Strok/çap (mm) : 94.6/82
  • Güç (bg)/Güç devir (devir/dak) : 136/4400
  • Tork (Nm)/Tork devir (devir/dak) : 220/1250-4300
  • Kompresyon oranı : 1 : 11

TWINPOWER TURBO 4 SİLİNDİRLİ DİZEL MOTORLAR

BMW TwinPower Turbo dizel motorların yeni nesli, düşük yakıt tüketimi ile beraber güç üretimi ve performansta yüksek puanları bir araya getiren BMW EfficientDynamics felsefesinin özenli uygulamasının bir ifadesidir. Dizel motorlar mükemmel tepkiselliği ve tüm motor devirlerinde çevik güç üretimi özelliğinin yanı sıra düşük yakıt tüketimi ile göze çarpar. Maksimum sürüş keyfini garanti etmek üzere çok düşük emisyon ve sürtünme üretirken olağanüstü verimlilikleri ve dinamikleri ile tanınır. BMW EfficientDynamics ürün yelpazesinde yer alan yeni dizel motorlar hafif alüminyum yapıya ve değişken türbin geometrili bir, iki ya da üç turboşarja sahiptir. Aynı zamanda yakıt tüketimi ve CO2 emisyonunu daha da azaltmak üzere optimum yanma özelliğini garantileyen en son CommonRail direkt enjeksiyon teknolojisi ile birlikte sunulur.

BMW EFFICIENTDYNAMICS TEKNOLOJİSİ

BMW EfficientDynamics motor ailesine ait yenilikçi yeni nesil BMW benzinli ve dizel motor serisi, BMW TwinPower Turbo teknolojisi sayesinde, son derece düşük yakıt tüketimi ve emisyon değerleri sunarken çevik bir performans sağlar ve düşük devirlerde bile üstün derecede hızlı tepki verir. Yüksek verimlilik ve optimum dinamikler çok daha yoğun sürüş keyfini garanti eder. Benzinli motorlar, Çift-VANOS değişken kam mili kontrolü ve Yüksek Hassasiyetli Enjeksiyon dahil olmak üzere Valvetronic tamamen değişken valf kontrolünü ve yenilikçi turboşarj teknolojisini içerir. Son derece gelişmiş bileşenlerin tamamı muazzam güç üretimi ve yüksek verimlilik sağlar. Değişken türbin geometrisine sahip turboşarjlar ve en yeni nesil CommonRail direkt enjeksiyon da dizel motorlarda bir araya getirildi. Optimize edilmiş yanma, daha düşük yakıt tüketimi ve emisyona katkı sağlar.

DİNAMİK SÜRÜŞ SİSTEMİ

Yüksek performans ve düşük yakıt tüketimi, BMW 2 Serisi Cabrio’nun dinamik sürüş sisteminin hedefini ifade eder. BMW EfficientDynamics motor ailesine ait gelişmiş TwinPower Turbo benzinli ve dizel motorlar birden fazla kez “Yılın Motoru” ödülüne layık görüldü. Düşük emisyon değerleriyle etkilerken aynı zamanda 8 ileri Steptronic şanzımanı ve nefes kesici kesintisiz hızlanma özelliği sayesinde akıcı çalışma ve olağanüstü dinamikler sunar.

BMW TWİNPOWER TURBO BENZİNLİ MOTORLAR

BMW TwinPower Turbo benzinli motorların en son nesli düşük motor devirlerinde bile son derece çevik bir güç üretimi ve kusursuz tepki sunar. Aynı zamanda önceki modellerine göre daha düşük emisyon ve daha iyi performansla daha verimlidir. Bu yenilikçi motorlar en son yakıt enjeksiyon teknolojisini ve en yeni turboşarj teknolojisi ile Çift VANOS dahil olmak üzere tam değişken supap kontrol özelliğini bir araya getirir ve BMW EfficientDynamics geliştirme stratejisinde bir kilometre taşı oluşturur.

Bunun sonucunda, BMW motorlarının hünerlerini öne çıkaran oldukça verimli bir hareketli aksam elde edilir. BMW TwinPower Turbo sıralı 6 silindirli benzinli motor dinamik güç üretimi, son derece akıcı sürüş karakteri ve etkileyici verimliliği ile kazandığı dünya çapındaki şöhretle birçok kez Yılın Motoru Ödülüyle onurlandırıldı. BMW EfficientDynamics ürün yelpazesindeki motorlar, kendisini başarıyla kanıtlamış ve neredeyse tüm benzinli motorlarda kullanıma sunulan bir teknoloji konseptine sahiptir.

BMW TWİNPOWER TURBO DİZEL MOTORLAR

BMW TwinPower Turbo dizel motorların yeni nesli, düşük yakıt tüketimi ile beraber güç üretimi ve performansta yüksek puanları bir araya getiren BMW EfficientDynamics felsefesinin özenli uygulamasının bir ifadesidir. Dizel motorlar mükemmel tepkiselliği ve tüm motor devirlerinde çevik güç üretimi özelliğinin yanı sıra düşük yakıt tüketimi ile göze çarpar. Maksimum sürüş keyfini garanti etmek üzere çok düşük emisyon ve sürtünme üretirken olağanüstü verimlilikleri ve dinamikleri ile tanınır. BMW EfficientDynamics ürün yelpazesinde yer alan yeni dizel motorlar hafif alüminyum yapıya ve değişken türbin geometrili bir, iki ya da üç turboşarja sahiptir. Aynı zamanda yakıt tüketimi ve CO2 emisyonunu daha da azaltmak üzere optimum yanma özelliğini garantileyen en son CommonRail direkt enjeksiyon teknolojisi ile birlikte sunulur.

8 İLERİ STEPTRONİC ŞANZIMAN

BMW EfficientDynamics’in temel bir öğesi olan 8 ileri Steptronic şanzıman, konfor ve dinamik performans açısından yeni standartları belirler. Vitesler arasındaki hassas artışlar tüm devirlerde ideal güç üretimini kolaylaştırır. Bu da yakıt tüketimini azaltırken, daha fazla sportif sürüş ve dinamik performansın keyfini çıkarmanıza olanak tanır. Motor devri özellikle yüksek hızlarda düşürülür ve karşılığında hem yakıt tüketimi hem de motor gürültüsü azalır.

Otomobil manuel moddayken bile dönüştürücü debriyaj buna yardımcı olur. Hızlı motor devri geçişleri ve hassas şanzıman ayarı son derece akıcı vites değişimlerini garantiler. Önsezili hareketli aksam, sürücü tanıma ve otomobilin hareketlerinin ve trafik durumunun sürekli olarak izlenmesi gibi entegre işlevler şanzımanın vites değiştirme yöntemini önemli ölçüde etkiler. Geçerli sürüş modundan bağımsız olarak sistem, düz modda bile her zaman en uygun vitesi seçer. Sport modunda daha tepkisel motor ayarları ve navigasyon sisteminden gelen verileri kullanan bir dizi entegre fonksiyon sürüş dinamiklerini daha da artırır. Comfort modu daha konforlu bir şanzıman ayarına yöneliktir ve daha az vites değiştirilmesini sağlar.

AĞIRLIK

  • Yüksüz ağırlık (kg) EC : 1590
  • İzin verilen toplam ağırlık (kg) : 1985
  • Otomobilin yük kapasitesi (kg) : 470
  • İzin verilen ön/arka aks yükü (kg) : 865/1160

PERFORMANS

  • Maksimum hız km/sa : 205
  • 0-100 km/sa hızlanma : 9.6

JANTLAR

  • Ön lastik : 205/55 R16 91H
  • Arka lastik : 205/55 R16 91H
  • Ön jant : 7J x 16 LM
  • Arka jant : 7J x 16 LM

YAKIT TÜKETİMİ

  • Şehir içi (lt/100 km) : 6.5
  • Şehir dışı (lt/100 km) : 4.6
  • Ortalama (lt/100 km) : 5.3
  • CO2 emisyonu (gr/km) : 124
  • Depo hacmi (lt) : 52

MOTOR

  • Silindir/Valf : 3/4
  • Silindir hacmi (cm3) : 1499
  • Strok/çap (mm) : 94.6/82
  • Güç (bg)/Güç devir (devir/dak) : 136/4400
  • Tork (Nm)/Tork devir (devir/dak) : 220/1250-4300
  • Kompresyon oranı : 1 : 11

ECO PRO MODU

ECO PRO Modu, BMW tarafından şirket içerisinde gerçekleştirilen bir yakıt tüketimi çalışmasına göre, sürüş stillerine bağlı olarak sürücülerin yakıt tüketimini yüzde 20 oranına kadar düşürmelerine yardımcı olur. Seyir işlevi, İleri Rota Asistanı ve ECO PRO Rota, yüzde beş daha fazla yakıt tasarrufuna olanak sağlar. Seyir fonksiyonu (yalnızca 8 ileri Speedtronic şanzımanla birlikte sunulur), yürüyen aksamı motordan ayırır ve sürücü 50 – 160 km/sa arasındaki bir hızda ayağını gazdan çektiğinde ve frene basmadığında otomobil herhangi bir itiş kuvveti olmadan ilerlemeye (veya “seyrine”) devam eder, rota asistanı bu arada hız ayarı gerçekleştirmez.

İleri Rota Asistanı (yalnızca Professional Navigation Sistemi ile birlikte kullanılır), navigasyon sisteminden gelen verilere bağlı olarak virajları, trafiğin biriktiği alanları, hız limitlerini ve otoyol çıkışlarını tanır ve sürücüye hızlanmayı ne zaman durduracağına dair ipuçları sunar. ECO PRO rota (yalnızca Professional Navigation Sistemi veya Business Navigation Sistemi ile birlikte kullanılır) trafik durumuna, sürüş tarzına ve yol koşullarına bağlı olarak en verimli rotayı gösterir. Yol bilgisayarı, ECO PRO Rota fonksiyonu kullanılarak otomobil seçilen rota boyunca sürüldüğünde tasarruf edilecek yakıt miktarını gösterir.

BMW xDRIVE

Akıllı dört çeker xDrive sistemi en zorlu yol yüzeyi koşullarına bir kusursuz şekilde uyum sağlar ve her zaman olağanüstü bir çekiş sunar. xDrive ve Dinamik Denge Kontrolü (DSC) ile otomobil yönlendirme açısından dengede ve bulunduğu şeritte kalır. Saniyenin çok küçük bir aralığında gerçekleşen tepki süreleri xDrive’ın ideal tutuş için motor gücünü iki aks arasında dağıtmasını sağlar. Bu yolla xDrive dört çekerin çekiş, yön dengesi ve güvenlik gibi avantajlarını klasik BMW çevikliğiyle bir araya getirir.

CONNECTEDDRIVE HİZMETLERİ

ConnectedDrive Hizmetleri donanım seçeneği, sürücüye yolda çeşitli bilgiler, eğlence ve hizmet özellikleri sunan BMW ConnectedDrive işlevlerinin temelini oluşturur. Bunlar arasında, hava durumu, haberler, GoogleTM üzerinden online arama ve ayrıca ofis fonksiyonları gibi güncel, yerel bilgilere ulaşabilmeyi sağlayan BMW Online yer alır.

“Uygulamalar” menüsünde web kameraları, yakıt fiyatı bilgileri, park bilgileri gibi kişiselleştirilmiş hizmetlerin bir araya getirilmesi de mümkündür. Seçili akıllı telefon aplikasyonlarına güvenli ve sınırsız erişim de sağlanabilir. ConnectedDrive Hizmetleri, kullanıcıların kişisel ihtiyaçlarına uygun hizmet ve uygulamaların her an, her yerde bir araya getirilebildiği BMW ConnectedDrive Store’a da erişim sunar. ConnectedDrive Hizmetleri donanım seçeneği, tüm bu özellikleri ve daha da fazlasını sunarak BMW otomobillerle yapılan her seyahati gerçek bir deneyime dönüştürür.

GERÇEK ZAMANLI TRAFİK BİLGİSİ

Gerçek Zamanlı Trafik Bilgisi (RTTI), her zaman en güncel trafik bilgisini sağlar. Sıkışık noktaların zamanı ve süresiyle ilgili kesin bilgilerin yanı sıra otoban, şehir dışı yollar ve bir çok şehir içi yola dair neredeyse anlık bilgiler elde edebilirsiniz. Akıllı alternatif rota önerileri sürücünün varış noktasına en verimli şekilde ulaşabilmesine yardımcı olur. Yol durumu otomobil filolarının hareket profillerinden anonim olarak alınan datanın yanı sıra, akıllı telefon uygulamalarından, polis raporlarından ve trafiğin yoğun olduğu saatlerdeki genel trafik bilgilerinden derlenir. Bu trafik bilgisi yollar yeşil, sarı, turuncu ve kırmızı renklerle işaretlenerek sürücüye açık bir şekilde iletilir.

UZAKTAN ERİŞİM

Uzaktan Erişim ve ücretsiz My BMW Remote Uygulaması ile (Apple App Store ve Google Play Store’da mevcut) otomobilin kilitlenmesi veya kilitlerinin açılması gibi otomobille ilişkili fonksiyonlar uzaktan kullanılabilir. Ayrıca GoogleTM arama motoruyla bulunan seçili varış yerlerinin doğrudan aktarılması da mümkündür. Bunun yanında otomobilin konumu 1,5 km yarıçap dahilinde gösterilir. Kullanım için “My BMW ConnectedDrive” müşteri portalinde Uzaktan Erişimin bir seferlik aktive edilmesi gereklidir.

AKILLI ACİL DURUM ÇAĞRISI

Akıllı acil durum çağrısı yurt dışında bile sürücünün kendi dilinde, yirmi dört saat boyunca hızlı, hedefe yönelik yardımın yanı sıra, eğitimli personel tarafından destek hizmetlerini içerir. Bir hava yastığının açılmasına veya emniyet kemeri gergilerinin etkinleşmesine neden olan ciddi bir kaza meydana geldiğinde, otomatik olarak bir akıllı acil durum çağrısı yayınlanır. Otomobilin kesin konumu, kazanın şiddeti ve yolcuların olası yaralanma riski gibi bilgiler otomobilde bulunan yerleşik SIM kart aracılığıyla, yani cep telefonundan bağımsız olarak BMW Çağrı Merkezine iletilir. BMW Çağrı Merkezi en yakın kurtarma koordinasyon merkezini durumdan haberdar eder ve kurtarma hizmetleri ulaşana dek telefonla yardım sağlar. Acil durum çağrısı yolda başkalarının başına bir kaza gelmesi durumunda da manüel olarak çalıştırılabilir.

BMW M240i CABRIO MODELİNİN M PERFORMANCE TASARIMI

BMW M240i Cabrio üzerindeki M GmbH imzası eşsizdir. M Sport paketin yanı sıra bir dizi M Performance özelliği, bu iki kapılı özgür ruhlu otomobile benzersiz bir hava katar. Hem dış tasarımı hem de iç tasarımından bu M Performance cabrio modelinin sportif DNA’sı görülebilir. İlk bakışta mütevazı görünen bu otomobil, ikinci bakışta sizi cezbedecek, altı silindirli motoru çalışmaya başladığı anda ise sınırsız bir sürüş keyfini vaat edecektir.

DIŞ TASARIMDAKİ AYRICALIKLI ÖZELLİKLER

BMW M240i Cabrio modelinde, aerodinamik ön rüzgarlıktaki yan hava girişleri Koyu Gri tasarım öğelerine sahiptir. Benzer şekilde, Koyu Gri 18 inç, stil 436 M Çift kollu hafif alaşım jantlar da hızlanmanın asfalta iletilmesi için mükemmel bir araçtır. Koyu Gri eğimli dış ayna kapakları ve yan kısımdaki Koyu Krom M logosu, otomobilin bir M Performance Otomobili olduğunu vurgulamanın şık bir yoludur. Arkadan bakıldığında, her iki yandaki Siyah Krom egzoz çıkışları ve yine Koyu Krom isimlik, BMW M240i Cabrio ile BMW M modelleri arasındaki yakın ilişkinin altını çizer.

İÇ TASARIMDAKİ AYRICALIKLI ÖZELLİKLER

İç tasarımda da spor ön koltuklar ve M sport direksiyon gibi M Sport paketine ait seçilmiş özellikler bulunur. Bu özellikler isimliği taşıyan ayırt edici kapı eşik kaplamalarıyla tamamlanır ve böylece, hem sürücü hem de ön yolcu yaşayacağı keyifli sürüş deneyimini önceden hisseder. Doğrudan sürücünün görüş alanına yerleştirilen sportif vurgular arasında dijital isimlik, kırmızı kadran tasarımı ve gösterge panelindeki hassas kadranlar yer alır.

6 SİLİNDİRLİ BENZİNLİ MOTOR

BMW M240i Cabrio, sizi dizginlenemeyen gücünün yanı sıra kusursuz çevikliği ve günlük kullanım özelliği ile de etkilemeyi başarır. 3,0 litre hacme sahip M Performance TwinPower Turbo, sıralı, altı silindirli, benzinli motor, Çift-VANOS içeren Valvetronic ve direkt benzin enjeksiyonu özelliğini bir Twin Scroll turboşarjla bir araya getirir. Son derece anlık tepki, düşük devirlerde ve geniş devir aralığında bile yüksek tork bu güçlü motorun özellikleri arasında yer alır. Böylece 500 Nm azami tork değeri ve 8,3 l/100km ortalama yakıt tüketimi değeri elde edilir (8 ileri Steptronic Sport şanzıman: 7,4 l). BMW M240i, yalnızca 4,9 saniyede (8 ileri Steptronic Sport şanzıman: 4,7 sn) 0’dan 100 km/sa hıza ulaşır. Bu motor, yalnızca BMW 2 Serisi’nin M Performance Otomobillerinde kullanılır.

HEYECAN VERİCİ M PERFORMANCE SESİ

BMW M240i Cabrio’nun özel egzoz sistemi, her iki yandaki Siyah Krom egzoz çıkışları sayesinde anında fark edilebilir. Orta susturucunun bulunmaması ve akıllı havalandırma kontrolü sayesinde karizmatik bir sesle çalışan bu otomobil, spor koltuklarda oturan yolcuların üzerinde heyecan verici bir etki bırakır. Geniş kapsamlı akustik optimizasyonlar, üstü açık spor otomobil hissini önemli ölçüde pekiştirir.

M PERFORMANCE DİNAMİKLERİ

BMW M240i Cabrio’nun sürüş dinamikleri konsepti, performans göz önüne alınarak tasarlanmıştır. Sınırsız günlük kullanım olanağı ile çok daha fazla sürüş keyfi sunabilmek amaçlanmıştır. Üst düzey çeviklik, hassas yol tutuşu ve tüm bileşenlerin dengeli kalibrasyonu, otomobilin virajdan çıktığı her anda hissedilebilir. BMW M GmbH mühendisleri, bu cabrio otomobilin süspansiyon ve direksiyon özelliklerini geniş kapsamlı modifikasyonlarla en ince ayrıntısına kadar optimize etmiştir.

ALÇALTILMIŞ M SPORT YÜRÜYEN AKSAM İLE ÇOK DAHA FAZLA DİNAMİZM

Olağanüstü motor performansını etkileyici ve hakim sürüş dinamiklerine dönüştürmek üzere yaylar ve dengeleyiciler yüksek torklu 6 silindirli motora uygun olarak hassas şekilde ayarlanmıştır. Ön aksa özgü elastik kinematik özellikler, etkileyici sürüş anlarını deneyimleyebilmenizi sağlar. Özel olarak kalibre edilmiş ve 10 milimetre alçaltılmış M sport süspansiyon ve Servotronic özellikli değişken spor direksiyon sayesinde çok daha yüksek oranda çeviklik elde edilir. Opsiyonel BMW xDrive dört çeker sistemi, BMW M240i xDrive Cabrio’nun itiş gücünü akslar arasında esnek olarak dağıtır ve zorlu yol koşullarında bile mümkün olan en iyi çekişi sağlar.

BMW M240i Cabrio, 8 ileri Steptronic Sport şanzımanı sayesinde dinamik bir biçimde hızlanır. Kalkış Kontrolü sayesinde, 0’dan 100 km/sa hıza yalnızca 4,7 saniyede ulaşır. Yalnızca DSC düğmesine basın, seçim kolunu “S” konumuna getirin, kısa süreyle frene basın ve gaz pedalı ile vites küçültme fonksiyonunu etkinleştirin. Freni bıraktığınızda, itiş gücünün ne anlama geldiğini keşfedebilirsiniz. Dört pistonlu sabit kaliperli alüminyum fren, ön taraftaki stil 436 M, Çift kollu 18 inç M hafif alaşım jantları tamamen durdurmak için yeterlidir. Arka aksta ise bu sistemin iki pistonlu versiyonu bulunur. Dahili havalandırma sayesinde, bu frenler yüksek termal yük altında bile güvenilir biçimde çalışır. Otomobil hareketsiz haldeyken bile, M logolu ayırt edici mavi fren kaliperleri sayesinde bu olağanüstü fren gücü fark edilir.

M PERFORMANCE AİLESİ

Titizlikle ele alınmış tasarım, mükemmelleştirilmiş sürüş özellikleri ve en üst düzeyde sürüş dinamiklerine sahip M Performance Otomobilleri, bu üç özelliğin tamamını bünyesinde barındırır. BMW M GmbH’nin özel teklifleri olarak, M Performance Otomobilleri, ilgili serilerin en iyi yönlerini BMW M otomobillerinin dinamik genleriyle bir araya getirerek kendilerine ait bir sınıf oluşturur. Yakıt tüketimi, CO2 emisyonu ve güç tüketimi değerleri, seçilen jant ve lastik boyutuna bağlıdır. Tüketim verileri, ECE sürüş döngüsüne göre belirlenir. Sürüş menzili birçok faktöre dayanır; bunlar arasında özellikle kişisel sürüş tekniği, seçili güzergah, hava koşulları, ısıtma/soğutma kullanımı yer alır. Yeni binek otomobiller için resmi yakıt tüketimi ve resmi belirli CO2 emisyonu ile ilgili bilgileri, satış noktalarımızdan ve DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Almanya adresinden edinebileceğiniz gibi “Yeni Binek Otomobil Yakıt Tüketimi ve CO2 Emisyonu Kılavuzu” içerisinde de bulabilirsiniz.

SÜRÜŞ ASİSTANI

Sürüş Asistanı güvenlik donanımı, Şerit Terk Uyarısı, yaklaşma kontrolü ve şehir içi fren özellikli yaya uyarısı gibi kamera tabanlı sistemleri bir araya getirir. Şerit Terk Uyarısı şerit çizgilerini algılar ve yaklaşık 70km/sa üzerinde hızlarda mevcut şeritten istem dışı ayrılma durumunda direksiyonu titreterek sürücüyü uyarır. Sinyal verilerek şerit değişikliği yapıldıysa uyarı etkinleştirilmez. Şehir içi fren özellikli yaklaşma uyarısı işlevi, otomobilleri tespit ederken yaya uyarısı işlevi yayaları algılar.

Öndeki otomobilin ani fren yapma durumunda, yaklaşma kontrol uyarısı derhal devreye girer. Önce bir uyarı sinyali görüntülenir, bu sinyal bir sonraki aşamada yanıp sönmeye başlar ve ardından sesli bir sinyal işitilir. Sürücü hala tepki vermiyorsa maksimum 60km/sa hızlara kadar sistem kendiliğinden fren yapmaya başlar. Yaklaşık 20-25km/sa arasındaki hızlarda Yaya uyarısı yayalara çarpmayı önler ve maksimum 60km/sa hıza kadar kazanın şiddetini azaltır. Sistemin müdahale etmesi gerekiyorsa daha hızlı tepki vermek için frenleri önceden koşullandırır ve gerektiğinde fren yapar. Dikkat Asistanı yorgunluk belirtilerini algılamak üzere sürücünün davranışlarını izler. Normalin dışında herhangi bir davranış tespit ettiğinde Kontrol Ekranında mola verilmesini tavsiye eden bir öneri görüntülenir.

PROFESSIONAL NAVIGATION SİSTEMİ

Professional navigation sistemi, zarif bir tasarıma ve üstün servis çeşitlerine sahiptir: iDrive işletim sistemi ve dokunmatik iDrive Butonu ile birlikte sorunsuz biçimde BMW’ye entegre edilmiş basit ve kullanımı kolay bir navigasyon sistemi sunar. Sistem; USB arayüzüne sahip hands free özelliğine, ses kontrolüne, DVD sürücülü BMW Professional Radyoya ve ses dosyaları için 20 GB hafızaya sahiptir. Ayrıca, Gerçek Zamanlı Trafik Bilgisinin kullanımını kolaylaştırır.

Bölünmüş ekran fonksiyonuna sahip (ana ve yardımcı ekran) yerleşik 8,8 inç LCD renkli ekran kolaylıkla görülüp okunabilecek şekilde tasarlanmıştır. Doğrudan menü kontrolü düğmelerine, sekiz işlevsel yer işaretine ve ses kontrolüne sahip iDrive Dokunmatik Butonu, dokunmaya hassas yüzeyinde el yazısıyla varış noktanızı girmenize olanak sağlayarak sezgisel bir şekilde çalışır. Uydu görüntülerini harita arka planı olarak kullanan, seçili manzaraların fotoğraf kalitesinde görüntülerini sunan üç boyutlu harita ekranı sayesinde, navigasyonu kullanmak heyecan verici görsel bir deneyime dönüşür.

iDrive Touch Controller Professional Navigation Sisteminin en yeni nesli, navigasyon haritalarını düzenli olarak BMW ConnectedDrive ile birlikte otomatik olarak günceller. Seçilen bölge için güncellenen malzemeler hazır olduğunda, güncelleme yılda maksimum dört kez otomobildeki yerleşik SIM kart kullanılarak İnternet üzerinden kablosuz olarak iletilir. Bu güncelleme işlemi, kullanıcıyı lisans ücreti veya iletişim maliyeti ile karşı karşıya bırakmaz; navigasyon sistemi müşterinin kayıtlı olmasına veya bir portala giriş yapmasına gerek kalmadan en yeni haritalarla donatılır. Manüel güncellemeler yalnızca ek olarak satın alınan harita bilgileri için gereklidir. Bu güncellemeler BMW Yetkili Servisinde yaptırılabilir veya BMW ConnectedDrive Mağazasından satın alınarak USB bellekle navigasyon sistemine aktarılır.

Otomatik Harita Güncelleme Professional Navigation Sisteminin en yeni nesli, navigasyon haritalarını düzenli olarak BMW ConnectedDrive ile birlikte otomatik olarak günceller. Seçilen bölge için güncellenen malzemeler hazır olduğunda, güncelleme yılda maksimum dört kez otomobildeki yerleşik SIM kart kullanılarak İnternet üzerinden kablosuz olarak iletilir.

HIZ LİMİT BİLGİSİ

Sollama yapılmaz işareti içeren Hız Limit Bilgisi mevcut hız limitinin yanı sıra sollama yapılmasının yasak olduğu alanlara ait bilgileri de gösterge panelinde gösterir. Bu bilgiler gösterge panelindeki Bilgi Ekranında gösterilir. Arka görüş aynasına entegre kamera ilgili trafik işaretlerini algılar. Ardından bir kontrol ünitesi bu bilgileri navigasyon sisteminden gelen bilgiyle beraber işler ve görüntüler. Günün belli saatlerinde veya yağış durumunda uygulananlar dahil olmak üzere, otomobildeki diğer özelliklerin kullanımıyla değişken hız limitleri de bazı durumlarda görüntülenebilir.

PARK ASİSTANI

Park asistanı yola paralel ve dikey park etmeyi kolaylaştırır. Sistem etkin durumdayken ya da değilken düşük bir hızda (35km/sa’in altında) ve park edilmiş otomobil sırasından maksimum 1,5m mesafeden geçerken en dar paralel park alanları dahil olmak üzere potansiyel alanları ölçer. Yeterli genişlikte bir aralık bulunduğunda sürücü sinyal lambasını yakar ve Park asistanı direksiyonun idaresini üstlenirken sürücü gaz, vites ve frenleri kontrol etmeye devam eder. Sistem aynı zamanda ilave talimatları Kontrol Ekranında gösterir ve ek sesli sinyaller yayar. Sistemin geliştirilmiş işlevselliği yola dikey boşluklara park etme durumunda da sürücüyü destekler. Park asistanı olmadan park edilirken Yan park yardımı, ek seziciler kullanarak otomobilin iki yanını da izler ve tespit ettiği engelleri Kontrol Ekranında gösterir. Böylelikle sürücü park sırasında rahat eder ve daha fazla güvenliğin tadını çıkarır.

GERİ GÖRÜŞ KAMERASI

Geri Görüş Kamerası, manevra ve otomobilin park edilmesi sırasında sürücünün Kontrol Ekranı üzerinden otomobilin arka alanını görmesini sağlar. Geri Görüş Kamerası 15 km/sa’in altındaki hızlarda (örneğin otomobilin park edilmesi sırasında) geri giderken görüş alanını genişletir. Kontrol Ekranında görüntülenen kılavuz çizgileri ve renkli engel işaretleri sürücüye seçilen park yerinin otomobil için yeterli büyüklüğe sahip olup olmadığını gösterir ve böylelikle park etmeyi kolaylaştırır. Direksiyon sonuna kadar çevrildiğinde sistem direksiyon hareketlerine uyarlanan kırmızı dönüş dairelerini ve yeşil kılavuz çizgilerini görüntüler. Geri Görüş Kamerası on metre sonra veya otomobilin hızı 15km/sa’i geçtikten sonra otomatik olarak devre dışı bırakılır. Geri Görüş Kamerası römork çekici ile birlikte kullanışlı bir yakınlaştırma işleviyle beraber sunulur.

ADAPTİF FARLAR

Gelişmiş uyum sağlama becerisi sayesinde viraj ışıkları ve ayarlanabilir Bi-Xenon Farlar içeren, değişken şehir içi ve otoyol aydınlatma özelliğine sahip adaptif farlar otomobilin ilerisindeki yolun ideal şekilde aydınlatılabilmesini sağlar. Özellikle gece otomobil kullanırken sürücü direksiyonu çevirdiği anda virajın ilerisini görebilir. Kısa mesafeli görüş kabiliyetinin artırılması amacıyla otomobil hareketsiz haldeyken bile sinyal lambası etkinleştirildiğinde veya direksiyon çevrildiğinde viraj ışıkları otomatik olarak etkinleştirilir. Adaptif farlar her sürüş durumunda yolu en iyi şekilde aydınlatarak aktif güvenliği artırır.

KATLANAN ARKA KOLTUK

Tüm arka koltuk sırt dayaması katlandığında, spor ekipmanları gibi uzun nesnelerin kolay taşınmasını sağlayan, 450 mm genişliğinde ve 246 mm uzunluğundaki geniş ve kullanışlı katlanma boşluğu ortaya çıkar. Böylelikle arka koltuk sırt dayamasının arka kısmı bir saklama alanı olarak kullanılabilir. Softtop kapalı durumdayken (örnek olarak) iki golf çantası taşınabilir; açıldığında ise geniş katlanma boşluğu sayesinde uzun nesneler yerleştirilebilir.

BMW SEÇİCİ FAR

BMW Seçici Far geceleri otomobil kullanmayı daha rahat ve daha güvenli hale getirir. Diğer sürücülerin gözlerinin kamaşmasına neden olmadan karanlıkta mükemmel bir görüş kabiliyeti sunar. Sistem yoldaki diğer sürücüleri algılar ve onları seçip ayırarak uzun huzmeli far ışığından korur. 400 m’lik bir far mesafesi risklerin erken algılanmasını sağlar ve yönelimli izleme işlevini geliştirir.

SERVOTRONIC

Servotronic ile her türlü sürüş durumunda ideal direksiyon takviyesinin keyfini çıkarın. Takviyeli direksiyonu mevcut hıza uyum sağlayacak şekilde ayarlar ve yüksek hızlarda bile direkt, hassas bir direksiyon tepkisi sunar. Aynı zamanda direksiyon için gereken fiziksel çabayı en aza indirerek üstün bir konfor sağlarken, park, manevra veya dar ya da virajlı yollarda ilerlerken çevikliği en üst düzeye çıkarır. Bir kontrol ünitesi her sürüş durumu için gerekli olan direksiyon takviyesini belirlemek üzere elektronik hız ölçümlerini kullanır. Direksiyon hidrolik mekanizmasındaki elektromanyetik olarak kontrol edilen valf, güç takviyesi ayarlarının motor devriyle yönlendirilen geleneksel takviyeli sistemlere göre çok daha hassas şekilde yapılabilmesini mümkün kılar. Bu durum düşük devirlerde direksiyon için daha az fiziksel gayret anlamına gelir. Hız arttıkça yolla daha direkt bir temas kurmak ve böylelikle ideal yönlendirme dengesini sağlamak üzere gerekli olan direksiyon desteği sürekli olarak azaltılır.

TAKLA KORUMASI

Göze çarpmadan entegre edilen gömme devrilme koruma sistemi otomobilin pasif güvenliğini etkili biçimde artırır. Otomobilin devrilmesi durumunda otomatik olarak açılan takla barları, güçlendirilmiş ön cam çerçevesiyle birlikte yolcuları korur. Sistemin özel devrilme sezicileri arka baş dayamalarının arkasına gömülü olarak monte edilen iki takla barının anında açılmasını ve yerine oturmasını sağlar. Aynı zamanda hava yastığı, kontrol ünitesi aracılığıyla kemer gergilerini tetikler ve otomobildeki yolculara son teknoloji güvenlik sunar. Devrilme koruma modüllerinin otomobile gömülü olarak yerleştirilmesi otomobilin şık ve dinamik tasarımının estetik olmayan öğelerden etkilenmemesini sağlar.

KONFOR ERİŞİM SİSTEMİ

Kullanım kolaylığı sunan yenilikçi Konfor Erişim Sistemi, anahtar kullanmadan otomobilin kapılarının açılmasını ve motorun çalıştırılmasını sağlar. Cebinizde veya çantanızda taşıdığınız anahtar, otomobilinize yaklaşırken otomatik olarak tanınır. Kapı kilidi otomatik olarak açıldıktan sonra, sürücü içeri girebilir ve Start/Stop düğmesine basarak motoru çalıştırabilir. Konfor erişim sistemi güvenliğin sağlanması için anahtarın tanınmasını temel alır.

BMW YETKİLİ SERVİSLERİ

Bir BMW satın aldığınızda rakipsiz dinamik özellikleri ve sürüş keyfinin yanı sıra kusursuz hizmet ve kapsamlı bakımı da tercih etmiş olursunuz. Çünkü BMW’nizi en iyi BMW Yetkili Servisleri’ndeki profesyoneller tanır. İster servis veya muayene, ister onarım ya da bakım olsun, ihtiyacınıza özel servis ve onarım teklifleri sunan uzmanlarımızın birinci sınıf beceri ve bilgisine güvenebilirsiniz. BMW’nizin her zaman en iyi durumda olmasını sağlarız ve her zaman maksimum sürüş keyfini elde etmenize yardımcı oluruz.

BMW Service Inclusive ile sürüş keyfini sonuna kadar yaşayabilirsiniz. Artık seçtiğiniz dönem boyunca bakım, muayene veya aşınma, yıpranma gibi maliyetleri düşünmenize gerek yok. BMW Service Inclusive sayesinde bu çalışma hem yeni hem de kullanılmış otomobiller için geçerlidir ve BMW Orjinal Parçalarını da içerir. Dünya çapında katılan tüm BMW Servis Merkezlerinde geçerlidir.

BMW TeleServices Yağ değişimi, otomobil kontrolü ya da yeni fren balataları artık dert etmenizi gerektirmeyecek ayrıntılardır. BMW’niz ne zaman ve ne tip bir servise ihtiyaç duyduğunu bilir ve otomobile ilişkin bilgileri otomatik olarak BMW’ye gönderir. Tercih ettiğiniz BMW Yetkili Servisi sizinle hemen temasa geçer. Bu servise ihtiyacınız yoksa istediğiniz zaman iptal edilebilir.

Duruma Bağlı Servis (CBS), yağ seviyelerini ve bireysel otomobil bileşenlerinin yıpranma derecesini sürekli olarak takip eder. Bu bilgiyi analiz eder ve size bir sonraki servis zamanını bildirir. iDrive Kontrol Ekranı size hangi parçanın kontrolden geçmesi gerektiğinin kesin bilgisini verir. Bu doğrultuda servis randevunuzu önceden planlayabilirsiniz ve gereksiz bakım işlerinden kaçınmış olursunuz.

BMW Arıza ve Kaza Yönetimi Sürekli olarak yılda 365 gün günde 24 saat uzmanların elindesiniz. BMW Arıza ve Kaza Yönetimi acil durumda sizinle ilgilenilmesini sağlar. Arıza durumunda BMW Mobile Service ile temasa geçerek telefon veya BMW Servicemobile aracılığıyla yerinde yol yardımı alabilirsiniz. Bir kaza olması durumunda BMW Kaza Yönetimi uzmanları sizin adınıza orada olarak polis, acil durum hizmetleri, çekici hizmeti, onarım hizmeti ve sigorta gibi daha birçok konuyla ilgilenecektir.

BMW SERVICE INCLUSIVE

BMW Service Inclusive ile müşteriler belli bir süre belirleyebilir ve böylece periyodik bakımlar için masrafların birikmesi endişesine gerek kalmaz. BMW Service Inclusive hizmeti sadece ilgili ülkede değil dünya çapında katılan tüm BMW atölyelerinde ve BMW Yetkili Servisleri’nde mevcuttur. BMW otomobilin satılması durumunda, BMW Service Inclusive paketi otomatik olarak otomobilin bir sonraki sahibine aktarılır ve böylece ikinci el satış değeri yükselir. Müşteriler, kendi ihtiyaçlarına uygun bir BMW Service Inclusive paketini seçebilirler. BMW Service Inclusive, motor yağı servisi, mikro filtre, yakıt filtresi, hava filtresi ve buji servisi, fren hidroliği değişimi ve otomobil kontrolü gibi hizmetleri kapsar.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası