Kuzey Kıbrıs’ın İlk Yerli Otomobili Günsel B9 Tanıtıldı

0

Türkiye’nin yerli otomobili TOGG’u tanıtmasının ardından Kuzey Kıbrıs’ta da Günsel B9 adı verilen yerli otomobilin tanıtımı yapıldı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde üniversite ve Otomotiv mühendisliğinin ortaklığıyla üretilen elektrikli yerli otomobilin seri üretime başlamadan siparişlerinin alınmaya başlandığı öğrenildi.

Günsel B9

Kıbrıs Yerli Otomobilinin Özellikleri

Tanıtımı yapılan Kuzey Kıbrıs yerli otomobilinin özellikleri de dikkat çekti. Üretilen yerli otomobil tam olarak şarjının dolu olması durumunda 350 kilometrelik yolu gidebildiği öğrenildi. Ayrıca otomobilin 0-100 arasındaki hızlanmayı 8 saniyede tamamladığı bilgisi de verildi. Yerli otomobilin aynı zamanda rejeneratif fren sistemini kullandığı bilgisi de paylaşıldı. Bu sayede de araç 300 kilometre üzerinde yol kat etmiş olsa bile pil seviyesinin %90’da kalacağı bekleniyor.

Günsel B9

Bunun dışında yerli otomobilin dört kişi kapasitesine sahip olduğu biliniyor. Yerli otomobilin üretimini yapan ortaklığın aracın şarj edilmesi için süper şarj istasyonları kuracağı bilgisi de bulunuyor. Buna göre yapılacak istasyonları kullanacak olan araç yarım saat içinde şarj edilme işlemini tamamlayacak. Yerli imkânlarla üretilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti otomobilinin sürücülerine sessiz ve kaliteli bir sürüş zevki yaşatacağı düşünülüyor. İlgi çekici görünümüyle de dikkat çeken otomobilin tasarımı yapılırken Muflon’dan esinlenildiği biliniyor. Muflon’un ise Kıbrıs Cumhuriyeti’ne ait simge olduğu biliniyor.

Günsel B9

Günsel B9 İçin Protokoller İmzalandı

Aracın tanıtımının yapılması ardından araçla ilgili protokollerin imzalandığı açıklamaları da geldi. Araçla ilgili açıklama yapan heyet başkanı araç için 800 firma ile protokol imzaladıklarını belirtti. Ayrıca bu firmaların 28 ülkeye ait firmalar olduğu bilgisini de verdi. Kuzey Kıbrıs’a ait yerli aracın tanıtımının yapılması ardından seri üretim haberleri de gelmeye başladı ve bu bilgiler sonucunda seri üretimin 2021 yılında olacağı öğrenildi. Üretici firmanın 2025 yılına gelindiğinde ise yıllık araç üretiminin 20 bin üzerinde olmasını planladıkları öğrenildi.

Günsel B9

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası