Bentley Dünyada Sadece 12 Adet Olacak Otomobil Üretecek

0

10 Ocak 1919 senesinde kurulan Bentley, İngiltere ülkesinin lüks otomobil üreticilerinden en önemlileri arasında yer almaktadır. Continental adlı lüks otomobilleri ile sürekli tanınan bu otomobil üreticisi buna benzer birçok otomobil ve pahalı fiyatları ile akıllara gelmektedir. Şimdi bu lüks üretici herkesin dikkatini çekecek olan ve sadece dünya genelinde 12 adet olacak olan otomobili üretmeyi düşünüyor. Lüks otomotiv üreticisinin, üretmeyi planladığı otomobilin detaylarına geçelim.

Bentley 100. Yılında Bombayı Patlattı

Ünlü araba üreticisi Bentley, kuruluşlarının 100. Yıl dönümünde EXP 100 GT adlı konsept içeren otomobili üretmişti. Tamamı elektrikli ve bakıldığı zaman hemen hemen her yerinin camdan oluştuğu bu otomobil göz önüne alarak yeni bir otomobil üretmeyi planlıyorlar. Bu otomobil ise tıpkı üretilen diğer araçlar gibi çok farklı olacak ve sayısı ile sadece belirli kişiler sahip olacak.Bentley Dünyada Sadece 12 Adet Olacak Otomobil Üretecek

Sadece 12 Adet Üretilecek!

Bentley, tasarlamayı düşündüğü bu yeni otomobil ürününde temel hedef olarak EXP 100 GT’Yİ göz önüne aldı. EXP 100 GT otomobil sevenlerin bildiği gibi her yeri camdan oluşan ve tamamı ile elektrik olan bir araç. Üstelik bu araç sadece özellikleri ile değil fiyatı ile de neredeyse 11.190.672 TL değerine sahip olmak ile gündemde de çok fazla yer almakta.

Bentley, üreteceği yeni otomobil ile ilgili ufak bir detayda bulundu ve bu detayda tıpkı EXP 100 GT’de olduğu gibi iki koltuklu bir araç üretmek istediklerinin bilgisini hafiften dile getirdi. Kişilerin çok fazla dikkatini çekecek olan bu araçta cam tavan kullanmak yerine hiçbir şekilde tavan tercih edilmek istenmediği de bir başka söylentiler arasında yer almakta.

Bu Otomobil Hepsinden Özel Olacak!

Bentley, bu otomobil ile ilgili çok büyük hayallerinin olduğunu dile getirerek çok özel ve farklı bir araç üretmek istediklerini ifade etti. Mulliner ekibi ile oluşturulacak olan bu araç herkese hitap edecek ve yalnızca dünya genelinde 12 adet ile sınırlı olacak. Her ne kadar fiyat konusunun ikinci sırada yer aldığı söylense de Bentley’in fiyatı uçuk derecede tutacağı düşünülmekte.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası