Chevrolet Blazer XL Geliyor

0

General Motors, Çin’de yapılan 2019 Chevrolet Gala Gecesi’nde yedi yolcu kapasitesine sahip üç sıra koltuklu Chevrolet Blazer XL adını vereceği aracın tamamlandığını açıkladı. Şirket 7 yolcu kapasiteli SUV için Çin pazarında kısaca Blazer ismini kullanacak.

General Motors, dünyanın en büyük otomobil üreticisi olma ayrıcalığını 77 yıl kadar uzun bir süre sürdürmüş, bu unvan yakın bir zamanda Toyota’ya geçmişti. 1908 yılında ABD’de kurulan şirketin yıllık cirosu 200 milyar Dolar civarında. Şirket, Chevrolet, Cadillac, GMC, Opel gibi dev markaları bünyesinde barındırıyor.

Chevrolet Blazer üç koltuk sırasına sahip olacak ve 7 yolcu taşıyabilecek. Trailblazer ve Equinox SUV araçların üzerinde konumlandırılması düşünülen Çin pazarındaki Blazer’ın, ABD’deki versiyonundan bazı farkları bulunuyor.

ABD pazarında satılmakta olan Blazer’a göre, tavan çizgisi daha geniş, yolcular için daha fazla alan sunuyor ve daha uzun bir arka çıkıntıya sahip. Blazer XL, General Motors markalarından olan Cadillac XT6 ile aynı GMC1 mimarisinden esinlenilerek hazırlanmış.

Blazer’ın beş kişilik versiyonu Chevrolet FNR – Carry All konseptinden ilham alınarak tasarlanmıştı. Üç sıralı yedi kişilik SUV için de aynı şeyleri söylemek mümkün. Zira her iki araçta da atletik oranlar dikkat çekiyor.

Chevrolet Blazer XL 2020’de Yollarda

Amerikan şirket General Motors tarafından, Chevrolet Blazer’ın detaylarına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak konunun uzmanları ve takipçilerinin beklentileri; aracın 233 beygir gücünde, turboşarjlı 2, 0L LSY dört silindirli motora sahip ve GM dokuz vites otomatik şanzımanlı tek bir güç aktarma seçeneği olacağı yönünde.

2019 Guangzhou Otomobili Fuarı’nda 22 Kasım – 1 Aralık 2019 tarihleri arasında sergilenecek Chevrolet Blazer, Chevrolet Menlo EV ile aynı zamanda üretilmeye başlandı. Her iki otomobilin de bu fuarda sergilenmesi bekleniyor. 2020 yılında bayilere gönderilmeye başlanacak yedi kişilik araç, General Motors’un Jinqiao tesisinde üretiliyor.

Yeni Blazer’dan daha büyük olan Chevrolet Traverse, Çin pazarında çok ilgi görmemişti. Ancak yeni Blazer’ın Çin’de ideal büyüklükte görülmesi bekleniyor. Chevrolet Blazer şirket tarafından diğer pazarlara ne zaman sunulacak? Bu konuda ise henüz hiçbir bilgi yok.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası