2018 Cadillac XT4 Super Cruise Teknolojisine Kavuşuyor

0

ABD’li lüks otomotiv üreticisi Cadillac, geçtiğimiz yıl tanıtımını yaptığı yarı otonom özelliklere sahip Super Cruise sistemi ile övgüler toplamıştı. Kamera, sensör ve haritalama gibi bir çok veriye erişim sağlayan teknoloji yeni tanıtımı yapılan 2018 Cadillac XT4 modelinde de kullanılacak. New York Otomobil Fuarı’nda gazetecileri verdiği röportaj ile müjdeyi veren marka sözcülerinden Donny Nordlicht, Super Cruise teknolojisinin aracın fiyatını ilk aşamada yükselteceği için XT4’de ilk aşamada kullanılmadığını, fakat ilerleyen süreçte SUV modele ekleneceği müjdesini verdi.

Aktif olarak CT6 modelinde opsiyonel olarak sunulan Super Cruise teknolojisi, ilk olarak premium donanımlara sahip bu dört çeker araçta kullanıldı. Super Cruise sistemi CT6 modelinde 5.000 dolarlık bir opsiyon ile veriliyor. XT4’ün şu anki başlangıç fiyatı 54.095 dolar seviyelerinden başlıyor. CT6 modelinden 19 bin dolar gibi bir seviyede daha ucuz olmasına rağmen şirket müşterilerin ilk aşamada bu farkı ödemek istemeyeceklerini düşünüyor. Bu yüzden XT4’ün ilk serisinde Super Cruise uygulanmayacak fakat, daha uygun fiyatlı bir XT4 ile birlikte bu seçenek sonradan dahil edilecek. New York sahnesinde boy gösteren XT4’ün marka hiyerarşisi içinde CT5’in altına yerleşmesi bekleniyor.

2018 Cadillac XT4

2018 Cadillac XT4

Tasarım olarak Yeni XT4 modeli markanın diğer modellerini andırıyor. Araçta uygulanan L şeklinde döşenmiş LED gündüz farlar, LED arka ışık yapısı ve kaslı dinamik kaput bunun bir kanıtı. Standart model de 18” boyutunda jant seçeneğine sahip olan model, istenildiği taktirde opsiyonel olarak 20 inçe kadar çıkabilecek. 2018 Cadillac XT4 kaputunun altında ise 2.0 litrelik turbo destekli bir motor bulunuyor. 9 ileri otomotik şanzıman ile sunulan motor, 237 bg güç ve 350 Nm tork üretimine sahip.

Markanın araç için yayınladığı tüketim verilerine göre model şehir içinde; 9.4, şehir dışında; 7.8 ve karma sürüş koşullarında ise; 8.7 litre/100 km yakıt değerlerine sahip. İsteğe göre ise dört çekişli sisteme sahip olan modeller de verimlilik artışı için arka aksa güç iletimi kesilebiliyor. 2018 Cadillac XT4 modelinin başlangıç fiyatı ise 35.790 dolar olarak belirlendi. Sonbahar aylarında asfalta inmesi planlanan modelin siparişleri ise bu ay sonunda başlayacak.

2018 Cadillac XT4

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası