Yeni Peugeot 508 Cenevre’de Sergilendi

0

Cenevre Otomobil Fuarı’nın kapılarını açması ile birlikte otomotiv devleri yeni nesil modellerini sergilemek için birbirleriyle yarıştı. Fransız otomotiv devi Peugeot şirketi de fuar’da D segmentinde boy gösteren sedan otomobili Peugeot 508 ‘i tanıtma fırsatı buldu. Son birkaç yıllık dönemde SUV/Crossover modelleriyle atağa geçen marka 508 modeli ile de ilgileri üstüne çekmeyi başardı.

Bugün ziyaretçilere açılan ve dünyanın en büyük ve önemli organizasyonlarından biri olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda beğeniye sunulan otomobil, yeni fastback stiliyle oldukça dikkat çekti. Yeni modelde dingil mesafesi 2750 mm’ye kadar düşürülen otomobil, 800 mm kısaltılmış ve daha da alçak bir otomobil haline getirilmiş. Buna rağmen 508’in bagaj kapasitesi 473 litrelik hacimden 485 litreye çıkartılmış.

Yeni Peugeot 508 Cenevre'de Sergilendi

Daha dinamik ve sportif bir yapıya sahip olan yeni nesil 508’in far seçimi yine LED far teknolojisinden yana kullanılmış. Oldukça ince ve keskin bir tasarıma sahip olan araç Peugeot Instinct konseptinden esinlenerek tekrardan dizayn edilmiş. Ön kısımda olduğu gibi otomobilin arka kısmında yer alan stop lambaları da LED teknolojisine sahip. İç mekanda ise marka kendi güncel konsepti olan i-Cockpit tasarımını kullanmış. İç kısımda oldukça dikkat çeken bir ayrıntı ise 10 inç’lik multimedya sistemi. Bu ekrana ek 12.3 inçlik bir ekrana sahip ayrı bir de yüksek çözünürlüğe sahip gösterge paneli kullanılmış.

Yeni Peugeot 508 Cenevre'de Sergilendi

Yeni Peugeot 508

Birinci sınıf kaliteli malzemelerden üretilen otomobil’de güvenlikte göz ardı edilmemiş. Kendi sınıfında bir ilki gerçekleştirmeyi başaran 508’de bir gece sürüş sistemi bulunuyor. Gece yolculuklarında 140 km/s hıza kadar aktif olarak kullanılabilinen sistem yayaları ve bisikletleri karanlıkta bile algılayarak güvenlik sistemlerini otomatik olarak uygulayabiliyor.

Yeni Peugeot 508 Cenevre'de Sergilendi

Ayrıca Peugeot 508‘de ilk bakışta öne çıkan bazı özellikler ise şu şekilde;

  • Acil Durum Fren Sistemi
  • Çarpışma Uyarı Sistemi
  • Şerit Takip Sistemi
  • Yorgunluk Uyarı Sistemi
  • Otomatik Yanan LED Farlar
  • Hız Sabitleyicisi
  • Hız Önericisi
  • Dur – Kalk Desteği
  • Kör Nokta Uyarı Sistemi
  • Trafik İşaret ve İşaretlerini Tanıma Sistemi

Gibi öne çıkan daha bir çok özellik Peugeot‘un 508 güvenlik paketi ile birlikte sunuluyor.

Yeni Peugeot 508 Cenevre'de Sergilendi

PureTech ve Blue HDi motor seçenekleriyle sunulan otomobil, ECO, Sport, Comfort ve Normal seçeneklerine sahip 4 farklı sürüş modunu da bünyesinde bulunduruyor. Otomobil iki farklı benzinli seçeneğe ek, dörtte farklı dizel alternatifi ile birlikte satışa sunulacak. Bunlar benzinli model de; PureTech 180 S&S EAT8 ile birlikte PureTech 225 S&S EAT8 olarak sunulan benzinli modeller olacak. Dizel versiyonda ise; BlueHDi 130 S&S seçeneği ile birlikte 6 ileri manuel, BlueHDi 130 S&S EAT8 dizel motor seçeneği, BlueHDi 160 S&S EAT8 ile BlueHDi 180 S&S EAT8 olmak üzerede 4 farklı alternatifli dizel motor seçeneklerine sahip olacak.

Yeni Peugeot 508 Cenevre'de Sergilendi

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası