Volkswagen Türkiye’de Fabrika Açmaya Hazırlanıyor

1

Son zamanlarda elektrikli araçlar üzerine yaptığı yatırımlar ile adından sıkça söz ettiren Alman otomotiv devi Volkswagen yeni bir üretim tesisi açmaya hazırlanıyor. Uzun zamandır yeni kurulacak fabrikası için araştırmalar yapan Volkswagen, Bulgaristan ve Türkiye’yi değerlendiriyordu ve tercihini de ülkemizden yana kullandı. Ülkemiz açısında son zamanların en büyük otomotiv yatırımı olarak görülen bu karar, yaklaşık olarak da 5 bin kişiye iş kapısı açacak. Volkswagen Grubu çatısı altında bulunan bir çok markanın montajlanması beklenen tesiste, ilk olarak da Skoda’nın Karoq ve Ateca modellerinin üretim bandından indirilmesi bekleniyor.

Detaylar

Grup otomotiv markalarından biri olan Skoda’nın ülkemizde üretilmesi hedeflenen iki model şu an için Çekye’da bulunan Kvasiny tesisinde üretiliyor. Geçtiğimiz günler de yaptığımız bir haber de Alman devinin bu fabrikayı Passat üretimi için kullanmak istediğini belirtmiştik. (O Haber: Volkswagen Passat Artık Skoda Tarafından Üretilecek) Bu nedenle Çekya’daki üretim Türkiye’de kurulması beklenen fabrikaya kaydırılacak. Hali hazırda Emden ve Hannover fabrikaların da üretilmekte olan Passat ise Kvasiny tesisine çekilecek. Almanya’daki fabrikalar ise markanın elektrikli modelleri için kullanılacak.

Başta da Alman devinin elektrikli modellere yaptığı yatırımları dile getirmiştik. İleri ki süreçte tüm modellerinin elektrikli bir versiyonunu da üreteceğini belirten Volkswagen, kısa bir süre öncede Ford ile uluslararası ölçekte işbirliği içinde olduğunu duyurmuştu. Bu işbirliği içinde Alman devinin Transporter modelinin de üretiminin Ford’un Gölcük’te bulunan fabrikasında üretilmesi hedefleniyor. ABD’li Ford’un Gölcük’te yer alan fabrikasında ise şu an Ford Transit modeli üretiliyor. Mevcut tesislerini elektrikli araçlar için boşaltmaya çalışan Alman devinin bu hamle ile birlikte de üretim maliyetlerini düşürmesi hedefleniyor.

Bunları da beğenebilirsin
1 yorum
  1. Hilmi diyor

    Fabrikayı nereye kurmak istediği ile ilgili bir bilgi var mı?

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası