Volkswagen Türkiye Fabrikası İçin Sevindirici Haber

0

Geçtiğimiz aylarda 1 Milyar TL sermaye ile Manisa’da kurulan Volkswagen Türkiye fabrikası haberi bomba etkisi yaratmıştı. Volkswagen, bir süredir bu haberin arkasını doldurmaya çalışsa bile, gelen bu haberin ardını getirememe sebepleri olarak Türkiye’nin Suriye’de düzenlediği Barış Pınarı harekatı gösteriliyordu. Son gelen haberler ise Volkswagen’ın Türkiye’de kurmayı planladığı fabrikayı bir an önce faaliyete geçirmek istediğine yönelik. Zira, yavaşlamaya sebep olan faktörler her ne olursa olsun, otomobil üretimi ve mühendislik alanında Türkiye’ye son derece güvenen Volkswagen, bu doğru kararından vazgeçmiş değil.

Üst Düzey Yetkililerden Açıklama

Volkswagen’in üst düzey yetkili isimlerinin bir gazeteciye yaptığı açıklamalar basına sızdırıldı. Yetkililer, Volkswagen markası ile alakalı uzun yıllardır Türkiye’de fizibilite yaptıklarını ve 2019 yılında bunu nihayete erdirip markalarını Türkiye’ye taşıdıklarını söylediler.

Bunun neticesinde henüz faal bir üretim gerçekleşmemesine karşın, yetkililer tarafından Türkiye’nin bu konuda Volkswagen’a ihtiyacı olan her şeyi verdiğini, otomotiv sektörü ve Volkswagen için en önemli unsurlar olan mühendislik, işçilik ve tecrübe konusunda da Türkiye’nin oldukça ileri seviyede olduğu söylendi.

Volkswagen, şirket olarak tüm olumsuz şartlara rağmen yatırımdan vazgeçilmediğini ve 2019 bitmeden bu konuda nihai bir adım atacağını yetkililer aracılığı ile iletmeye devam ediyor.

Volkswagen Türkiye Fabrikası Doğru Lokasyon

Avrupa’ya göre daha genç ve daha dinamik bir nüfusa sahip olan Türkiye, Volkswagen için oldukça önem teşkil ediyor. Genç nüfus, yedek parça üretimi ve yan sanayi kalitesi Volkswagen’ı oldukça iştahlandırmış durumda. Türkiye’nin bu açıdan Volkswagen adına en doğru lokasyon olduğuna inanan yetkililer, yıl bitmeden bir açıklama yapıp nihai süreci sonlandırdıklarını ve Türkiye’de faaliyete başladıklarını açıklayacaklar.

Yeni araçları için elektrikli motor sahaları yaratan ve Almanya’da yer alan fabrikaları bu alana kaydıran Volkswagen’ın Türkiye’yi bu denli istemesinin bir diğer nedeni ise geçmiş motor türleri ile alakalı. İçten yanmalı motor olarak bilinen ve fosil yakıtla çalışan benzinli, dizel motorlar ile yoluna devam etmek isteyen Volkswagen, bu motor tipini kullanmaya devam edeceği araçlar için Türkiye’de üretim yapmayı kafaya koymuş vaziyette. Volkswagen Türkiye fabrikası ile bu hedefi hayata geçirmek isteyen Alman yetkililerden, yakın zamanda açıklama bekleniyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası