Volkswagen Türkiye Fabrikası Hakkında Açıklama Yaptı

0

Volkswagen uzun zaman önce Türkiye’de fabrika kuracağını açıklamış ve bu süreç uzayınca bazı haber kaynaklarında yer alan asparagas haberlere göre fabrikanın kurulmayacağı haberleri yer almıştı. Bu haberlerden sonra Volkswagen’den sevindirici haber geldi. Volkswagen Türkiye Fabrikası hakkında açıklama yapan üretim şefi Andreas Tostmann gecikmenin nedenlerine de değinerek, gecikmenin her hangi bir olumsuzlukla sonuçlanmayacağını Türkiye’nin bu konuda rahat olmasını belirterek başka alternatif ülke aramadıklarının da altını çizdi.

Volkswagen Türkiye Fabrikası

Sanayinin önemli bir ayağı olan otomotiv sektöründe başarılı olan Almanya dünyada en iyi araba üreten şirket olmaları olarak bilinmekte ve bu araba markalarından biri olan Volkswagen’i üretmektedir. Bu markanın Türkiye’de fabrika kurması için gerekli çalışmalar yoğun şekilde yapılmış ve ikna olan şirket Türkiye’de 1,4 milyar Euro’luk fabrika yatırımını Türkiye’de kurmaya karar vermişti.

Temellerinin bir ay önce Manisa’da atıldığı fabrika Barış Pınarı Harekâtı’nın başlaması ile birlikte askıya alınmış ve Suriye nedeniyle fabrikanın kuruluşu ertelenmişti. Alman basını da bu bahaneleri neden göstererek fabrikanın kurulmayacağı yönünde haberler yayınlamıştı. Manisa ilinde Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. adı ile 945.3 milyon Türk lirası sermaye ile kurulan fabrika henüz üretime geçmemişti.

Ticaret Bakanı Açıklama Yaptı

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turgay yatırımın devam edeceğini ve her hangi bir sorunun olmadığını dile getirmişti. Türkiye’nin kendi sınır güvenliği için başlattığı Suriye Barış Pınarı Harekatı dünya ve Avrupa Birliği ülkeleri tarafından kınanmış hatta ekonomik yaptırımlar gündeme gelmişti. Almanya’da bu yaptırımlarda bulunacak ülkeler arasında yer almakta idi. Harekatın gidişine göre nelerin olabileceğini şimdiden güç olsa bile en azından Almanya Volkswagen firması tarafından henüz bu konuda bir geri adım atılmadığı yapılan açıklamalarla görülmektedir.

Fabrikanın Manisa’da kurulması ülke ve bölge istihdamına katkı sağlayacaktır. İstahdam oranının 5 bin kişi olarak düşünülmesi Türkiye açısından son derece önemli olacaktır. Skodasuperb ve Passat modellerin Türkiye’de kurduğu fabrikada üretimini düşünen Volkswagennin Türkiye’de kuracağı fabrikada yılda 300 bin adet üretim amaçlanmaktadır. Fabrikanın alt yapısı ve kapasitesi bu performansa uygun şekilde planlanmıştır.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası