Fiat Yol Arkadaşım Connect Tanıtıldı

0

Türkiye’de bir çok sürücü tarafından rağbet gören Fiat, premium araçları kıskandıracak yeni uygulaması Fiat Yol Arkadaşım Connect teknolojisinin tanıtımını gerçekleştirdi. Uygulama ile birlikte bir çok ayrıcalığa sahip olacak Fiat sahipleri, artık bilgisayar ve akıllı telefon üzerinden otomobillerine uzaktan erişim sağlayabilecekler.

Fiat Yol Arkadaşım Connect ile birlikte artık sürücüler, sahip olduğu otomobillerin kapı ve bagaj kilitlerini uzaktan kontrol edebilecekler. Ayrıca; araçlarının lastik basınçlarını, araç yakıt durumunu ve akü durumunu, geçmiş servis detaylarını, araçlarının nerede park halinde olduğunu, seyir detaylarını da anında görüntüleye bilecekler. Artı olarak sürücüler uygulama üzerinden online servis randevusu alabileceği gibi, acil durumlarda yol yardımı ve ambulans hizmeti gerçekleştirebilme gibi bir çok detayı ellerinin altında bulundurabilecekler.

Fiat Yol Arkadaşım Connect Detayları

Sistem otomobile takılacak olan bir cihaz ve SIM kart vasıtasıyla aktif hale gelecek. Uygulama hakkında açıklamalarda bulunan Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, sistemin ilk olarak tüm Egea modellerinde geçerli olacağının da altını çizdi. Geliştirilen sisteme Egea ailesinden bir model satın alan yeni müşterilerin yanı sıra hali hazırda Egea kullanan sürücüler de sahip olabilecek.

Egea’dan sonra da haziran ayı itibariyle sistemi Doblo ve Fiorino araç sahipleri de kullanabilecek. Fiat, 2018 yılı sonuna kadar da tüm modellerin de sistemi aktif etmeyi planlıyor. Ayrıca Fiat, hafif ticari araçlarda da sistemi kullanmaya başladıktan sonra Türkiye’de aynı sınıfta ilk ve tek olmayı başaracak. Fiat Yol Arkadaşım Connect teknolojisine sahip olmak isteyen sürücüler başlangıç kurulum ve bağlantı için 590 TL gibi bir ücret ödeyecek. Sürücüler kurulum sonrasında ise her yıl sistemi aktif olarak kullanmak için de 100 TL’lik bir tutar ödeyecek.

Fiat Yöneticisi Orçun Şentürk’ün Açıklaması

Sürücüler ile Fiat modelleri arasında bir bağ kurulduğunu aktaran Fiat Satış Sonrası İş Geliştirme Yöneticisi Orçun Şentürk ise; ”Fiat Yol Arkadaşım, sürücüler ve araçları arasındaki iletişimi tamamen değiştiriyor ve birbirleriyle olan bağlantıyı çok farklı bir boyuta taşıyor.” ifadelerini kullandı. Ayrıca Şentürk; ”Uygulama sayesinde sürücü yakıt ve kalan menzil bilgisini, akü durumunu, lastik basınç seviyelerini, park edilen konum gibi bilgiler alabilirken, aracın çekilmesi gibi durumlarda da ikaz alıyor. Aracın servis geçmişi, online servis randevusu, mevcut Fiat kampanyalarından bilgi edinme gibi fonksiyonlardan da faydalanıyor. Uzaktan aracın kapılarını ve bagaj kilitlerini açıp kapatabiliyor. Araca hız mesafesi uygulayabildikleri gibi mesafe limiti de belirliyorlar. Ayrıca sürücü seyahat seyrine ulaşılabildiği gibi yol yardım ve ambulans hizmetlerini de kolaylıkla alabiliyor.” dedi.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası