Volkswagen Transporter Ticari Araçta Tek Üretim Yeri Türkiye Oldu

1

Yatırım kararlarını değerlendirmeye devam eden Volkswagen Transporter ticari modeli Türkiye’de üretmeyi planlıyor. Nihai kararın henüz alınmamasına rağmen ilk açıklama Doğuş Otomotiv Volkswagen Ticari Araç Genel Müdürü Tolga Senyücel tarafından yapıldı.

Türkiye’de yapmayı planladığı üretim için yaklaşık 1,4 milyar euroluk yatırımı Manisa’ya yapan Volkswagen, süren askeri operasyonlar sebebiyle süreci askıya almıştı. Yatırımlarını art arda 4 kez erteleyen şirket bir yandan da piyasaya sürülecek olan T7 Transporter Ticari modelin üretim planlamasını Türkiye üzerinden sürdürüyor.

Almanya’nın Düsseldorf şehrinde yapılan yeni Caddy 5 lansmanında önemli açıklamalarda bulunan Doğuş Otomotiv Volkswagen Ticari Araç Genel Müdürü Tolga Senyücel, T7 Transporter Ticari modelin üretim sürecinde her şeyin istendiği gibi gittiğinin altını çizdi.

Küresel Otomotiv Piyasasının Devi

Küresel otomotiv piyasası dendiğinde ilk akla gelen iki dev firma Volkswagen ve Ford, Ocak 2019 tarihinde yaptıkları geniş çaplı iş birliğini başarıyla sürdürüyor. Otonom teknolojilerin yanı sıra elektrikli otomobillerle de piyasadaki yeni nesil beklentileri karşılamaya odaklanan iki dev firma, ortaklık kapsamında üretecekleri araçlar için Türkiye’de planlama yapıyor. Yatırım kararlarını bir an önce alarak zaman kaybetmeden üretime geçmeyi hedefleyen şirket yönetimi, yeni üretilecek modellerin 2022 yazında satışa sunulmasını planlıyor.

Volkswagen’den Türkiye Hamlesi

Türkiye’de Ford Otosan ile ortaklığı olan Ford, ticari modellerin üretiminde Avrupa için tek adres olarak Türkiyeyi gösteriyor. Volkswagen’e ait olan yeni transporter ticari aracın Ford ile birlikte Gölcük’teki fabrikada üretilmesi planlanıyor. Aynı aracın hobi tarzı modeller ise Almanya ve Polonya’da üretilecek. Kurdukları ortaklıkla maliyet avantajı sağlamayı ve bunu tüketici fiyatlarına yansıtmayı planlayan iki dev şirket, pazarda daha rekabetçi bir konuma yerleşmeyi başaracak.

Bunları da beğenebilirsin
1 yorum
  1. Tevfik diyor

    Türkiye’de üretilmesi güzel olur elbette, işe ihtiyaç duyan tüm insanlara bir kapı açılma olasılığı sağlanır. Volkswagen serisinde en sevdiğim ikinci araba diyebilirim. Bir diğeri ise kesinlikle Golf serisi, transporter seviyorum fakat Golf gibi bir seri dururken açıkçası transporterin de yüzüne bakmam.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası