Volkswagen Satışları 2018’in İlk Çeyreğinde Rekor Kırdı

0

Alman otomotiv devinin emisyon ölçüm skandalının yankıları hali hazırda devam ederken, marka her şeye rağmen satış rekorları kırmaya devam ediyor. Sanırım hiçbir güç Volkswagen’i durduramıyor. 2018 yılının ilk çeyreği verilerine göre Volkswagen satışları rekor bir sayıya yükselerek 1.53 milyon satışına ulaştı. Satışı gerçekleştirilen otomobillerin 584.700 adedi ise sadece mart ayında gerçekleştirilmiş. Bu da marka için mart ayı satışları olarak da ayrı bir rekor demek.

Skandalların ortasında yabana atılmayacak bir yükseliş yakalayan şirket, geçtiğimiz yılın mart satışları baz alındığında ise %4.9’luk bir büyüme gerçekleştirmiş. 2018’in ilk çeyreğini ele aldığımız zaman ise (ilk 3 aylık süre) 2017 yılına göre de Volkswagen %5.9’luk bir artış ile ön plana çıkıyor. Bu yükselişe kuşkusuz markanın en etkili olduğu geniş pazara sahip Çin’inde desteği olmuş. Alman devi yıl içerisinde de Çin otomotiv pazarında %8.6’lık bir pazar payı artışı yakalamış. Marka bölge bölge çok ciddi pazar artışı yakalasa da bazı bölgeler de bu ivmeyi malesef yakalayamamış. Alman devi kendi ülkesin de 3 aylık verilere göre %0.8’lik bir düşüş yaşamış.

Kar Oranı İkiye Katlandı

Markanın satışlarında ki artış ve pazar payı büyümeleri şirketin CEO’su Matthias Müller’e de oldukça olumlu olarak yansımıştı. CEO Müller’de bu yukarıya doğru ivme sayesinde geçtiğimiz yıl gelirini %40 oranında arttırmıştı. Edinilen kesin olmayan bilgilere göre Matthias Müller’in geliri 12.5 milyon dolar seviyelerine kadar çıkmıştı.

Volkswagen Grubu hali hazırda kendi bünyesinde; Seat, Skoda, Lamborghini, Bentley, Porsche ve Bugatti gibi oldukça ciddi otomobil markalarını da bünyesinde bulunduruyor. Olaya daha geniş bir açıdan baktığımız zaman ise marka kendi grubu içerisinde de karlılık oranını geçen yıla oranla neredeyse ikiye katlamış durumda. Onca skandala ve çalkantıya rağmen Volkswagen Grubu’nun başarısı oldukça şaşırtıcı. En başta da bahsettiğimiz gibi hiçbir şey Volkswagen’i durduramıyor. Marka ileri ki süreçler için de otonom sürüş ve elektrikli otomobil modelleri için de ciddi yatırımlar yapmaya devam ediyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası