Döviz Yatırımı Nasıl Yapılır?

0

Gelişmiş ülkelerin para birimleri ile gelişmekte olan ülkelerin para birimleri arasındaki değer farkı yatırımcılar için bir alternatiftir. Para birimleri arasındaki fark karşılaştırılarak yapılan yatırımlara döviz yatırımı adı verilir. Peki döviz yatırımı nasıl yapılır? Döviz piyasaları; uluslararası süreçler ile ilişkili olduğu için para birimleri değer kazanır veya kaybeder. Bu durum yatırımcılar için kazanç veya kayıp olarak tanımlanır.

Döviz yatırımı yaparken ülkemiz para birimimize göre değerli para birimleri olan dolar, sterlin, Euro, Japon yeni, İsviçre frangı gibi para birimleri tercih edilmektedir. Döviz yatırımı yaparken birden fazla para birimi tercih edilmesi olası kayıpları telafi etmek anlamına gelir. Bu nedenle döviz yatırımı yapan yatırımcılar Türk Lirasına göre daha değerli olan para birimlerinden en az iki tanesine yatırım yapmalıdır.

Nasıl Bir Yol İzlenmeli?

Döviz yatırımı yaparken öncelikle para piyasalarını yakından takip etmek ve piyasa analizi yapmak çok önemlidir. Para piyasalarının iyi bir şekilde analiz edilmesinin yanı sıra yatırım yapılacak olan yolda çok önemlidir. Döviz bürolarının yanı sıra banka şubeleri, forex şirketleri, VİOP gibi yöntemler döviz yatırımı için tercih edilebilecek yöntemler arasındadır.

Döviz Yatırımı İçin Hangi Banka Tercih Edilmeli?

Döviz yatırımı yaparken sadece döviz alarak mevduatınızda tutabilir veya dövizi bankaların vadeli mevduat hesaplarına yatırarak kur farkının yanında faiz getirisi de elde edebilirsiniz. Yabancı para birimleri için faiz oranı bankalara göre farklılık göstermektedir. En iyi faiz oranı internet bankacılığı olarak hizmet veren QNB Enpara tarafından veriliyor. Hoş geldin faizi ile birlikte piyasa faiz oranının 1 puan fazlası size sunuluyor. Denizbank, Garanti Bankası ve Türkiye İş Bankası faiz oranları yüksek olan bankalardır.

Döviz yatırımı yaparken 7/24 alım satım yapabileceğiniz bankalarda çok önemlidir. Bu sayede anlık olarak kur farkından kazanç elde etmek veya zararı minimuma indirmek mümkündür. Makas aralığı en düşük olan bankaları tercih ederek kazanç miktarınızı artırabilirsiniz. Makas aralığı düşük olan bankalar;

  • Türkiye Finans Bankası
  • En Para
  • Kuveyt Türk
  • Türkiye İş Bankası
  • İNG Bank
  • Deniz Bank
  • Türkiye Halk Bankası

Bu bankaları tercih ederek 7/24 döviz alım satımı yapabilir, döviz yatırımınız için fırsatları değerlendirebilir veya olası kur düşüşlerinde zararınızı minimuma getirebilirsiniz. Döviz yatırımı nasıl yapılır? sorusuna dair sizinle paylaştığımız cevaplar dışında soracağınız tüm soruları aşağıda bulunan yorum kısmında sorabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası