Elon Musk, Hyperloop Tünelinin Açılış Tarihini Açıkladı

0

Yaptığı her iş ile adından sıkça söz ettiren Tesla ve SpaceX gibi devlerin CEO’su Elon Musk, farklı bir şirketle de sıra dışı işler yapmak için uğraşıyor. The Boring Company isimli bu şirket uzun zamandır Hyperloop tüneli adı verilen bir proje üzerinde çalışıyordu. Bilmeyenler için belirtmekte fayda var, bu tünel sayesinde insanlar yer altından otomobillerini vagonlar sayesin de 250 km/s ulaşan hızlarla taşıyabilecekler.

The Boring Company isimli şirket geliştirmekte olduğu bu tünel hakkında da bazı yeni bilgiler paylaştı. Aynı zaman da Elon Musk’da kişisel Twitter hesabı üzerinden Hyperloop tünelinin açılış tarihi hakkında bilgiler verdi. Musk’ın verdiği bilgiler ışığında 3.2 kilometrelik uzunluğa sahip olan tünelin açılış tarihi 10 Aralık olarak belirlenmiş. Tünel açılış gününden sonra ki gün, yani 11 Aralık günü de insanlara hizmet vermeye başlayacak. Elon Musk ayrıca tünelin ilk gün insanlar tarafından ücretsiz olarak kullanabileceklerini de belirtti.

Hyperloop Tüneli

Hyperloop Tünelleri Artacak

Şu an itibariyle ”Test Tunnel” ismiyle anılan şirket tüneli, Kaliforniya Eyaleti’ndeki Hawthorne şehri sokakları altında inşa edilmiş durumda. Şirket hali hazırda farklı bölgelerde de yeni araziler satın alarak tünelin daha da kapsamlı hale gelmesi için de çalışmalarına devam ediyor. The Boring Company geliştirdikleri tüneller sayesinde trafik sorununa çözüm bulacağını düşünüyor. Ayrıca elektrikli taşıyıcıların taşıdığı araçların benzin veya herhangi bir yakıt tüketmeden araçları taşımasının da tasarruf ve verimliliği de arttıracağını belirtiyorlar. Açılışı yapılacak olan tünel şu an için test amaçlı kullanılacak. Elon Musk önümüzdeki süreçte bu tünellerin daha fazla yaygınlaşacağını ve ikinci aşamada Los Angeles, Baltimore ve Washington D.C. gibi şehirlerde de yeni tüneller inşa edileceğini söyledi.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası