Volkswagen CEO’su Türkiye Fabrikası Hakkında Konuştu

0

Alman otomotiv üreticisi olan Volkswagen uzun değerlendirme süreçlerinin ardından bilindiği gibi Türkiye’de fabrika kurmaya karar vermişti. Otomotiv devi yeni fabrikası için de Manisa ilimiz de 943,5 milyon TL’lik bir sermayeye sahip olan Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ şirketini kurmuştu. Fakat kurulacak olan Volkswagen Türkiye fabrikası, Barış Pınarı Harekatı sonrasın da belirsiz bir süre askıya alındı.

Volkswagen CEO’su İlk Kez Konuştu

Askıya alınma sonrasın da bir çok dedikodu ortalıkta dolaşırken Alman devinin CEO’su olan Herbert Diess de konu hakkında ilk defa açıklamalar da bulundu. Herbert Diess yaptığı açıklama da; ”Eğer Türkiye’de kurmayı hedeflediğimiz fabrikayı kurmazsak, araçlarımızı mevcutta var olan fabrikalarımız da üretmeye devam ederiz.” şeklinde oldu.

Fabrika Askıya Alındıktan Sonra Ne Oldu?

Geçtiğimiz ay yaptığımız bir haber de Manisa’da kurulacak olan fabrika da Passat ve Superb modellerinin üretileceğinin bilgisini vermiştik. (Bkz; Volkswagen Türkiye Fabrikasında Passat ve Superb Üretecek) Fakat kurulacak olan fabrikanın erteleneceği yönünde söylentiler dolaştıktan sonra Bulgaristan ve Romanya başta bir çok Doğu Avrupa ülkesi fırsattan istifade yatırıma talip olduklarını belirtmişti.

Otomotiv devinin CEO’su Herbert Diess tarafından yapılan açıklama sonrasın da bir çok kesim açıklamayı; ”Volkswagen fabrikasını Türkiye’ye kurmazsak, başka ülkeye de kurmayız” şeklinde yorumladılar. Geçtiğimiz günler de Türkiye fabrikası hakkında bir yorum da Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Yönetim Kurulu Başkanı olan Baran Çelik’den gelmişti. Çelik ise yaptığı açıklama da; ”Hükümet yetkililerimizin, Alman grubu yöneticileri ile iletişim halin de olduğunu biliyorum, sonuç bekleniyor.” şeklinde olmuştu.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası