Volkswagen Atlas Cross Sport R ile Tanışın

0

Volkswagen Atlas Cross Sport R kendine özgü tasarımı ile Alman otomobil devinin yeni arazi aracı olarak 2019 ABD Los Angeles’da gerçekleştirilen Otomobil Fuarında tanıtıldı. Gelecek sene Meksika’da yapılacak Baja 1000 off road yarışında bu araç 480 beygir motor gücü ile yer alacak.

Bu sene birçok farklı marka ve modele ev sahipliği yapan Los Angeles Auto Show’da yer alan en iddialı şirketlerden biri olan otomotiv üreticisi Alman Volkswagen, yeni arazi aracı olan Atlas Cross Sport R üzerinde bulunan sır perdelerini kaldırdı. Oldukça heybetli bir görünüşe sahip olan arazi aracı, Volkswagen tarafından yeni SUV modellerine uygulanan far ve stop lamba tasarımlarını önemli ölçüde kendi üzerinde bulunduruyor.

Tasarım Detayları

Ancak bu aracın tasarımında kullanılan jilet ızgara detayı araca bir hayli agresif görüntü kazandırıyor. Atlas Cross Sport R model bu araç gelecek sene Meksika’da tertip edilecek olan Baja 1000 off road yarışına damgasını vurmaya hazırlanıyor. Daha önce Baja 1000’de yarışan VW Beetle modellerine şahit olmuştuk. Ancak şimdi VW’nin SUV modelde bir aracını bu yarışta görmek çok ilginç olacak.Volkswagen Atlas Cross Sport R ile Tanışın

Volkswagen Atlas Cross Sport R Özellikleri

Yeni Cross Sport R kaputunun altında turboşarj özellikli 2.0 litrelik dört silindirli bir motora sahip. VW’nin yaptığı açıklamalara göre bu araç “performans ile güvenilirlik” noktaları arasında çok hassas bir dengeyi kuruyor.

Cross Sport R, şu an için 480 beygirlik bir güç üretebiliyor ancak sahip olduğu motoru aslında 600 beygirlik güç üretme kapasitesinde bir motor olarak dikkat çekiyor. VW şirketi de Atlas Cross Sport R’nin halen daha teknik olarak testleri devam eden bir konsept araç olduğunun altını çiziyor.

LA Auto Show’da tanıtılan bu araç halen üretim bandında bulunduğundan Alman otomotiv devi VW aracın diğer teknik özellikleri konusunda başkaca bir detay vermiyor. Tamamen Meksika’da düzenlenecek Baja 1000 yarışına özel geliştirilip üretilen Cross Sport R, Baja 1000’nin 7 klasmanında yarışacak dört tekerden çekiş özelliğine sahip ilk araç unvanını da alacak. Yarışta bu aracın direksiyonunda ise Rallycross şampiyonu Tanner Foust bulunacak.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası