Tesla Türkiye Pazarına Giriyor

0

Dünya elektrikli otomotiv devi Tesla Motors, nihayet ülkemize gelmek için kolları sıvadı. Tesla’nın Avrupa merkezi Hollanda, Tesla Türkiye için İstanbul’un Anadolu yakasında servis alanı aramaya başladı bile. 2018 yılı içerisinde ilk öncelikle servis alanı kurması beklenen Tesla’nın sonrasında ise, Tesla Showroom ‘u açması bekleniyor.

Tüm Dünya’da en çok satan elektrikli otomobillere sahip olan şirket, geçtiğimiz günlerde de Tesla Semi adında kamyonetin tanıtımını yapmıştı. Vatan Gazetesi’nde yer alan haber de Hollanda’da yer alan Tesla Motors Netherlands B.V.’nin Anadolu yakasında servis alanı arayışı olduğu yönünde. 6 ay gibi bir kısa sürede aktif hale gelmesi planlanan Tesla servisinde tanıtım amaçla Tesla modellerinin de sergilenmesi bekleniyor.

Tesla Türkiye Detayları

Türkiye pazarına oldukça hızlı bir giriş yapmayı hedefleyen Tesla’nın, Model S ve Model X’e göre daha uygun fiyat politikasına sahip olan Model 3 ile ilk atağını yapacağı yönünde haberler var. Ayrıca 2019 yılı içerisinde de Zorlu Center gibi popüler bir yerde ilk Tesla Showroom ‘unu kuracağı yönünde dedikodular şimdiden dolaşmakta. Türkiye pazarında ön plana çıkması beklenen Model 3’ün ABD’deki satış fiyatı 35.000 dolardan başlıyor. İlk olarak 1 nisan 2016 yılında tanıtımı yapılan araç, 1.000 dolar ön ödemeli olarak rezervasyonla satışa başlamıştı.

ABD’de oldukça ilgi gösterilen otomobil, 1 ay gibi kısa bir sürede 400 binden fazla sipariş almıştı. ABD’de şuanda teslimatları başlanan Model 3’ün Avrupa satışlarının 2018 yılının sonuna kadar sarkacağı tahmin ediliyor. Eğer herhangi bir aksaklık olmazsa ve Tesla Türkiye faliyete geçerse Model 3’ün 2019 yılında da ülkemizde satışa çıkması kaçınılmaz.

Geçtiğimiz günler de Tesla’nın Gersan Elektrik Ticaret ve Sanayi şirketi ile gerçekleştirdiği hızlı şarj istasyonları anlaşmasının Tesla’nın ülkemizde en kısa sürede faliyete geçeceğinin bir kanıtı. Şu an ülkemizde aktif olarak kullanılan 150’den fazla Tesla modeli bulunuyor. Türkiye’de herhangi bir Tesla servisinin yer almaması hem sürücüler için hem de Tesla için oldukça problemli aslında. Türkiye’de kullanılan araçların herhangi bir şekilde arızalanması veya kazaya karışması araçların tamir için Avrupa’ya gönderilmesine neden oluyor. Kurulacak olan servisin bunun önüne geçtiği gibi Tesla’nında Türkiye’de yaygınlaşmasına yol açması kaçınılmaz gibi duruyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası