Suzuki Jimny Türkiye Satışı Başladı

0

Japon araba üreticisi olan Suzuki, satış portföyüne yeni küçük tasarımlı SUV olan Jimny’i ekledi. 1970 yılından beri yollarda olan birinci neslinin ardından, 1981 ve 1998 yılında da modelin farklı nesilleri piyasaya sürülmüştür. Dördüncü nesil model olan yeni Suzuki Jimny, daha çok sert ve köşeli tasarıma sahip olan tasarımıyla ülkemizde satışa sunuldu. Modern bir görüntü elde etmek isteyen Suzuki, bu yüzden en son nesline farklı bir yorum kazandırmış ve sade bir tasarım elde etmiştir. LED farlar otomatik bir sisteme bağlanmış ve aynalar katlanabilir şekilde elektrikli olarak SUV’a eklenmiştir.

Suzuki Jimny Tasarım Detayları

Suzuki, her yeni nesil arabasında eski modelin izlerini taşımaktadır. Fakat bunun yanında, Japon üreticilerin modern tasarımları da göze çarpar. Modern bir dokunuşlar tam 7 inç boyutunda bir dokunmatik ekran, içerisindeki bütün multimedya donanımlarına sahiptir. Küçük bir SUV modeli olmasına rağmen, aracın içerisinde geniş bir kullanım alanı yaratılmıştır. Bagaj hacmi ise 53 litre daha fazla şekilde tasarlanarak 377 litreye ulaşmaktadır. Arka koltuklar yine eski modeldeki gibi katlanabilir ve bagaj hacmini arttırabilir niteliktedir. Güvenlik konusunda da modern bir anlayışa sahip olan Jimny, hava yastıklarını perde şeklinde yapmış, sisteme çarpışma uyarısı ve frenin yanında trafik işaretleri tanıma, şerit takip ve uzun far asistanı gibi farklı özellikleri de eklemiştir.

Yeni Nesil Suzuki Jimny Türkiye'de

Suzuki Jimny Motor Özellikleri ve Beygir Gücü

Merdiven şeklinde üretilen şasi üzerinde yükselen bir SUV modeli olan Jimny, 37 derecelik yaklaşma, 28 derecelik karın ve 49 derecelik uzaklaşma açısı ile zeminden tam 210 milimetrelik yüksekliğe sahiptir. Dört tekerlekten yarı zamanlı şekilde oluşturulan çekiş sisteminde, 2H, 4H ve 4L çeşitlerinde tercih imkanları müşterilere sunuluyor. Sadece 1,5 litrelik ve 100 HP’lik benzinli atmosferik motor şeklinde üretilen Jimny; aynı zamanda 4 ileri vitese sahip bir şanzımana sahiptir. 4*4 anlayışının adeta harika bir yansıması olan Jimny, 151 bin TL’lik satış fiyatıyla piyasada kendisine yer edinmiştir. Müşterileri, 1.500 TL fark ödeyerek çift renk seçeneğinden faydalanabilirler.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası