Renault’un Sonu Geldi! Otomotiv Devi Tamamen Kapanabilir

3

Corona virüsü salgınından en çok etkilenen sektörlerden biri olan otomotiv sektörü zor dönemlerden geçiyor. Geçtiğimiz aylarda tesislerde üretimlere ara verilmesi, bayilerin kapanması ve sokağa çıkma yasaklarından sonra sektör ilk çeyreği oldukça kötü sonuçlarla kapatmıştı. Satış taleplerinin oldukça düştüğü sektörde bir çok markanın maliyetleri kısmak adına işçi çıkarttığı bu dönemde Fransız üretici Renault grubundan kötü bir haber geldi.

Salgından en çok etkilenen otomotiv markalarından biri olan Renault, zorlu bir süreçten geçiyor. Konu hakkında açıklamalar da bulunan Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, Renault grubunun yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirtti. Europe 1 radyosunda soruları yanıtlayan Fransa Ekonomi Bakanı otomotiv devinin çok ciddi finansal durumlar yaşadığı belirtirken; ”Renault tamamen kapanabilir” ifadelerine de yer verdi.

Bakan Bruno Le Maire yine de Renault grubunun bu döneminde üstesinden gelebileceğine inancının olduğu belirtti. Le Maire, Renault grubunun otomotiv dünyasının geleceği olarak görülen elektrikli modellere yönelmesinin daha doğru bir hamle olacağını belirtti. Oldukça sıkıntılı bir süreç geçiren Renault, Fransız hükümetinden 5 milyar Euro mali destek talebinde de bulunmuş. Ne yazık ki markanın bu talebi hükümet tarafından destek henüz onaylanmamış. Otomotiv sektörü Avrupa’nın genelinde aslında oldukça sıkıntılı bir dönemden geçiyor. (Detayları: Avrupa’da Otomotiv Sektörü Dibi Gördü) Bir çok markanın satışlarının çakıldığı bu dönemde Renault’da satışlarında %79.5 varan gerilemeler yaşadı.

Bunları da beğenebilirsin
3 Yorumlar
  1. Hakkı diyor

    Vallahi Bu Renault Gibisi Yok Arabaları Çok Rahat Konforlu Hiç Sıkıntı Çekmezsiniz Renault Kullanın Yolda Kalmayın. Hayırlı Bayramlar.

  2. Çağdaş diyor

    Umarım kapanmaz yani koskoca bir şirket öyle hemen neden kapansın ki kapanmaz bence

  3. Ahmet Mert diyor

    Renault gibi bir firmanın kapanacağını düşünmüyorum. Sonuçta uzun yıllardır bu sektörün liderlerinden.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası