Avrupa’da Otomotiv Sektörü Dibi Gördü

5

Yaşanan corona virüs salgını yüzünden büyük kayıplar yaşayan otomotiv sektöründeki sıkıntılar dur durak bilmeden devam ediyor. İlk çeyreği oldukça kötü tamamlayan sektör, Mart ayındaki kayıplarına Nisan ayında da devam ederek büyük zararlar gördü. Geçtiğimiz süreçte yaşanan sokağa çıkma kısıtlamaları, üretime verilen aralar her ne kadar kademeli olarak kalksa da yaşanan talep düşüklüğü satışlar oldukça kötü etkilemeye devam ediyor.

Avrupa Birliği Otomobil Üreticileri Derneği geçtiğimiz Nisan ayı hakkında otomotiv sektörüne dair satış verilerini paylaştı. Paylaşılan verilere göre Avrupa’da otomotiv pazarı oldukça sıkıntılı bir ay geçirmiş gibi görünüyor. Pazarda Nisan ayı boyunca sadece 270.682 adet araç satılırken, düşüş oranı ise geçtiğimiz yılın Nisan ayına göre %76.3’lık bir kayıp yaşanmasına neden oldu. Bu satış rakamı geçtiğimiz yıl Nisan ayında 1 milyon 143 bin 46 adet olarak gerçekleşmişti.

Otomotiv Markalarının Gerileme Oranları

  • %72.7 – Volkswagen
  • %78.8 – Daimler
  • %65.3 – BMW
  • %79.5 – Renault
  • %82.4 – PSA Grubu

Tabloya göre en sıkıntılı dönemden geçen markalar Alman otomotiv devlerinden gelmiş durumda. Avrupa Birliği geneline ülke ülke düşüşlere baktığımız zaman ise 27 ülkede çift haneli büyük düşüşler gözlemleniyor. Ülke bazında otomotiv pazarının en çok etkilendiği ülke ise corona virüs salgınının Avrupa üssü olarak tanımlanan İtalya’da gerçekleşti. İtalya otomotiv sektörü %97.6 gerileyerek en büyük yarayı aldı. İkinci sırada ise en çok kayıp yaşanan ülke %96.5’lık düşüş yaşayan İspanya oldu. İspanya’dan sonra en büyük satış kaybı ise %88.8 oranla Fransa oldu. En çok Alman otomotiv sanayisinin etkilendiğini belirtmiştik. Almanya’da da otomotiv sektörüne olan talep %61.1 gerileme yaşadı.

Bunları da beğenebilirsin
5 Yorumlar
  1. Arda diyor

    Gerçektende Avrupa’da araba sayısı diplere vurdu bunun nedeni Corona yakında yükselecektir

    1. Emre diyor

      Bu haberi burada gördüm Avrupa da arabalar dibe vurmuş.Keşke Türkiyedede öyle ucuzlasa Avrupa da ucuzladıkça bizde Araba fiyatları artıyor.

  2. Mehmet diyor

    Korona virüsünün etkisiyle çoğu işyeri kapandı. Ama otomotiv devam etti sanirsam. Bu da güzel bir gelişme otomotiv bir ülke için ihracat anlamında çok büyük işler yapan bir sektör

  3. Eda diyor

    en lüks ve sağlam araba için buraya

  4. Remzi Ömeroğlu diyor

    Sıfır arabalardan ve ikinci el arabalardan haberdar olmak istiyorsanız bu siteyi takip edebilirsiniz

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası