Volkswagen Atlas Cross Sport 2019’da Yollarda Olacak

0

Alman otomotiv devi VW grubunun Atlas modeli serisi giderek genişliyor. New York Otomobil Fuarı’nda tanıtımı yapılan ve pick-up konseptine sahip Atlas Tanoak isimli araçtan sonra bugünde gözler önüne markanın yıldızı olmayı başaracak Volkswagen Atlas Cross Sport modeli çıktı. Pick-up serisine eklenen Atlas Tanoak’ın seri üretimine her ne kadar sıcak bakılmasa da, Atlas Cross Sport modeli 2019 yılından itibaren Tennessee bölgesindeki fabrika da üretilmeye başlanacak.

ABD bölgesinde son zamanlarda artan SUV araç çılgınlığı, Alman devini Atlas Cross Sport modelini ön plana çıkartmaya itmiş. Hali hazırda 2018 Şubat verilerine göre VW grubunun ülkedeki satışlarının %54’lük kısmını Tguan ve Atlas modelleri kapsıyor zaten. Cross Sport modeli, seri üretimde bulunan Atlas modelin de olduğu hibi MQB platformunu kullanıyor. 19 cm’lik kısaltmaya tabi tutulan araca sportif bir duruş katılmış. Atlas modelinden 3 cm daha dar olan otomobil, ayrıca modelden 5 cm dahada alçaltılmış. Ayrıca Atlas’a göre iç kısımda 3 yerine 2 sıra koltuklara yer verilmiş.

Volkswagen Atlas Cross Sport Konsol

Tasarım olarak da oldukça sportif bir yapıda olan otomobil, kullanılan LED farları uzantısı ve ortada yer alan marka amblemini oluşturan şeritler ile agrasif bir görünüme kavuşturulmuş. Atik ön tampona ek 22 inçlik jantlar ve üst kısımları düz olarak dizayn edilen çamurluklar sportif duruşu oldukça desteklemiş. Ön kısımdaki etkileyici detaylar ise arka tampon köşelerine yerleştirilen egzoz çıkışları ile desteklenmiş.

Volkswagen Atlas Cross Sport Yan Görünüm

Hibrit Motor Gelebilir!

Toplamda 359 beygir güçteki, 2 adet elektrikli motora sahip 3.6 litrelik V6 motor Atlas Cross Sport’un 0-100 km/s hıza 5.5 saniyede ulaşmasını sağlıyor. Araçta kullanılan 2 adet elektrikli motorun pilleri de 18 kWh kapasitesine sahip ve toplamda 42 km’lik bir menzile sahip. Edinilen bilgiler ışığında Volkswagen grubunun model için hibrit versiyonlu motor eklemesi yapması kaçınılmaz gibi duruyor. İç kısımda dijital bir gösterge paneli tercih eden marka dizayn olarak da sade bir tasarım uygulamış. Konsolda yer alan dokunmatik ekranlar ve kumanda düğmelerine sahip olan Cross Sport’un döşeme seçimi de açık renkli deri yapıdan yana kullanılmış. Oldukça ferah bir iç hacmine sahip olan aracın kapılarında uygulanan çerçevesiz kapı camları sportif yanını desteklemiş.

Volkswagen Atlas Cross Sport Yan Görünüm

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası