Yeni Nesil Suzuki Jimny Türkiye’de

0

Japon otomotiv üreticisi Suziki’nin sevilen minik arazi aracı Suzuki Jimny nihayet Türkiye pazarına adım attı. 1.5 litrelik hacime sahip atmosferik emişli bir benzinli bir motor ile satışa sunulacak olan Jimny 4 ileri otomatik şanzımanlı vites sistemine sahip. Bu kombinasyonla SUV model 102 beygirlik bir güç üretiminin yanı sıra 130 Nm tork da üretebilecek. Türkiye’ye özel GLX donanımı ile müşterilerin beğenisine sunulacak olan araç, tek veya çift gövde opsiyonlarına sahip olacak.

Alışagelmiş bir marka tasarımına sahip olan araç, köşeli hatlara sahip bir görünüm ile oldukça dikkat çekiyor. Aracın tampon, tekerler mesafesi ve genel uzunluğu ise alışagelmiş modellere oranla oldukça kısa tutulmuş. Opsiyonel olarak seçilebilinen 4 tekerden çekiş sistemi ise, ince yapılı özel lastikler ve limitlenebilir kaydırmalı diferansiyel ile desteklenmiş. Ayrıca bunların yanı kullanılan merdiven şaşi de Jimny modelinin arazi kabileyitini arttırmak için kullanılmış.

Yeni Nesil Suzuki Jimny Türkiye'de

Suzuki Jimny Fiyatı ve Detayları

Genel hat tasarımında kullanılan köşeli çizgilerin aracın iç kısımına da taşıyan Japon üretici, konsol bölgesinde bir de 7 inç’lik boyutlarda bilgi eğlence sistemi de kullanmış. Eski versiyonuna oranla bagaj kapasitesini de 53 litre kadar arttırmayı başaran Jimny, sürücüsüne daha fazla alan sunmayı başarmış. Marka ayrıca arka koltuk sırtları ve bagaj yan duvarlarında temizlenmesi kolay plastik bir malzeme kullanmış. Bu da araca fonksiyonellik katmış.

Yeni Nesil Suzuki Jimny Türkiye'de

Suzuki Jimny modelini Türkiye’de almak isteyen sürücüler toplam da 8 adet gövde rengini seçebilecek. Ayrıca araçta iki de özel renk seçeneği yer alıyor. Bunlardan birisi oldukça görünür ve çekici bir renge sahip olan Kinetik Sarı (görsellerde yer alan) bir diğeri ise arazi şartlarına daha iyi uyum sağlayan ve kamufle olan Orman Yeşili. Jimny fiyatları ise tek renkli ve çift renkli seçeneklerinde farklı olacak. Tek renkli bir aracın fiyatı 151.000 TL’den başlarken çift renkli bir seçenek tercih edildiği zaman başlangıç fiyatı 152.500 TL’den başlayacak.

Yeni Nesil Suzuki Jimny Türkiye'de

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası