Peugeot e-Legend Heyecan Uyandırdı

0

Fransız otomotiv devi Peugeot’un 120 yıllık geçmişinde arkasında bıraktığı bir çok güzel makine var. Bunlardan biri de markanın unutulmaz modelleri arasına giren 504 Coupe modeliydi. Şirket son hamlesiyle klasik modelini Peugeot e-Legend ismiyle tekrar otomotiv dünyasına kazandırmaya karar vermiş. Günümüze en iyi şekilde aktarılan model karşımıza tamamen elektrikli bir halde ve ileri otonom teknolojiler ile geldi. Çift parçaya sahip ön far grubu ve köşeli yapıdaki ön görünüm klasik modelden izler taşırken, otomobilin ön ızgara yapısı da soğuk hava beslemesine gerek olmamasından dolayı sadece dekor amaçlı konumlandırılmış.

Peugeot e-Legend Heyecan Uyandırdı

Coupe görünümlü gövdeyi taşıan 19 inç’lik özel alaşım jant setleri de şıklığın yanı sıra aerodinamik akışı da pekiştirmek için hava kanalları ile donatılmış. Marka arka sütunda yer alan taban kısmındaki siyah parçalar ile de klasik 504 Coupe modeline göndermede bulunmuş. Ayrıca bu parça kişiselleştirilebilir selamlama mesajlarının yanı sıra şarj seviyesini de yansıtan bir ekran. Dönemin sade ve basit kabin tasarımına da değinen e-Legend, geleneksel kontrol düğmeleri yerine de 6 inç’lik boyuta sahip bir dokunmatik ekrana kavuşmuş. Direksiyonun yan kısmında da yine sürüş modu komutları verilebilen bir dijital ekran yer alıyor. Kapılarda 29, güneşlikler de 12 inç’lik ekranlara sahip otomobilin her köşesinde ayrı bir teknoloji yatıyor. Otomobil’de toplamda da tam 16 adet ekran bulunuyor.

Peugeot e-Legend Heyecan Uyandırdı

Peugeot e-Legend Nostaljiyi Geleceğe Taşıyor

Gücünü  100 kWh’lik bir bataryadan alan otomobil totel de 600 km’lik bir benzil vaat ediyor. Marka diğer modellere oranla acil durumlar için de 25 dakika tam kapasite şarj olup 500 km menzile sahip olan bir de hızlı şarj sistemi geliştirmiş. Teknolojinin, konforun ve şıklığın birleştiği bu otomobil de performansta yabana atılmamış. Peugeot e-Legend 0’dan 100 km/s hıza sadece 4 saniyeden kısa bir sürede ulaşabiliyor. Bunu mümkün kılan ise motorun ürettiği 462 beygirlik güç ve 800 Nm tork değeri. Dört tekerden çekişli bu etkileyici otomobilin maksimum hız değeri ise 220 km/s. Buraya kadar her şey çok güzel fakat Fransız marka bu otomobili seri üretime geçirmeyi planlamıyor. Amaç aslında bir gövde gösteri sayılır, öyle ki şirketten gelen açıklamada kısmen bu yönde; teknoloji ve tasarım vizyonunu ortaya koymak!. Umarız ki Peugeot bu kararından döner ve e-Legend en kısa sürede yollarda olur.

Peugeot e-Legend Heyecan Uyandırdı

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası