İki Katlı Vagonlar Volkswagen Araçlarını Taşıyacak

0

Alman otomotiv devi Volkswagen tarafından Türkiye’de kurulacak fabrikaya yönelik çalışmaların hız kazanmasıyla birlikte her yeni gün, farklı ve yeni gelişmeler gündeme geliyor. Volkswagen’in Manisa da kuracağı tesislerin kesinleşmesinden sonra, bu kez T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Volkswagen Turkey’in Manisa’da bantta üreteceği araçların taşınmasının sağlanması amacıyla İki katlı vagonlar için üretim çalışmalarını başlatarak yürürlüğe soktu. Tamamıyla Türk mühendis ve teknikerlerin tasarlayıp geliştirdiği vagonlara ait prototipler de, üretimin yapıldığı Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AŞ. bünyesinde şekillenmeye başladı.

İlk Somut Adım

Gündemi oldukça meşgul eden Alman otomobil üreticisi Volkswagen tarafından Türkiye’ye kurulması planlanan üretim tesislerine yönelik olarak ilk somut adımda atıldı. Bu kapsamda Volkswagen Turkey ismi verilen şirkete ait kuruluş işlemleri de başlatıldı.

Üretim tesislerinin kurulacağı yerin de Manisa olarak kesinlik kazanması sonrasında doğacak iş imkânları da göz önüne alındığında bölge de hareket ve heyecan iyiden iyiye artmış durumda.

Üretim tesisinde yıllık 700 bin araç üretimi planlanırken bu otomobillerin yüzde yirmilik kısmı Türkiye pazarına sunulacak, kalan kısım ise ihracat kapsamında değerlendirilecek.

İki Katlı Vagonlar Türkiye’de Üretiliyor

Otomotiv devi Volkswagen tarafından Türkiye’de üretilecek araçların üretim bandından pazara nakliye ve taşınma işlemleri ise vagonlar ile sağlanacak. Bu vagonlar ise, TÜLOMSAŞ’a ait Eskişehir tesislerinde üretilecek.

Tamamen Türk mühendis ve teknikerlerin tasarlayıp, geliştirdiği bu vagonlara ait prototiplerin hazır olduğu da gelen haberler arasında. Ayrıca bu üretilecek vagonlar sadece Volkswagen tarafından kullanılmak üzere değil, diğer tüm otomobil üreticileri tarafından da kullanılmak üzere tasarlandı.

Yine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da, aynı anda çok sayıda arabanın taşınabilmesi amacına yönelik olarak Marmaray, karayolları ve demiryollarında sürdürdüğü hazırlık ve çalışmaları da hızlandırdı.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası