Bosch Otonom Araçlar İçin Sensör Üretimi Yapacak

0

Düşük maliyetlerle geliştirilen Bosch Lidar sensörleri, otonom sürüş sistemlerinin daha yaygın hale gelmesini amaçlıyor. Gözünü yenilikçi teknolojilere diken marka, otonom sürüş modlarını daha güvenilir ve kullanışlı hale getiriyor. Bosch geçtiğimiz günlerde de elektrikli bisiklet sürücüleri için HUD destekli akıllı gözlüklerle dikkat çekmeyi başarmıştı.

Head-Up Display olarak tanımlanan sistemle, teknoloji tutkunları daha güvenilir bir şekilde seyahat edecek. Merkezi Stuttgart olan elektronik ve mühendislik firması Bosch, otonom araçlarda kullanılmak üzere Lidar sensörler geliştirdi. Üretilen sistemin tüm otonom sürüşlerle uyumlu olması kullanım alanının genişlemesini sağlıyor. Sürücülere öncelikle; gerçek zamanlı 3D harita sunan sensörler, yüksek çözünürlük özelliğine sahip.

Radar ve Kameralarla Uyumlu Çalışma

Araçların optimum güvenlik seviyesinde yol almasını hedefleyen üretim, radar ve kameralarla uyumlu olarak çalışıyor. Otonom teknolojilerin yaygın hale gelmesi için ciddi AR-GE yatırımları yapan şirket, maliyetlerin aşağı çekilmesi için yeni iş birliklerine girmeyi amaçlıyor. Ürün maliyetlerinin istenen seviyelere çekilebilmesi halinde yarı ve tam otonom otomobil rakamlarının herkesin ulaşabileceği seviyelere gerilemesi bekleniyor. Geçen yıl Luminar ve ardından Waymo tarafından denenen Lidar sensörleri, piyasadaki rekabetin artmasına da katkı sağlayacak.

Bosch Otonom Araçlar İçin Sensör Üretimi Yapacak

Sensör Fiyatlarının Düşmesi Bekleniyor

Son birkaç yıl içinde farklı firmalar tarafından üretilen ve piyasaya sürülen sensörler, piyasalarda rekabet şartlarının daha etkili olmasını sağlayacak. Otonom kamera teknolojilerinde yapay zekadan destek aldığını açıklayan Bosch, şimdi de uygun maliyetli Lidar sensörler için kolları sıvamış görünüyor. Otonom teknolojilerin daha yaygın hale gelmesi ve tercih edilir olması için en ideal yolun düşük maliyetten geçtiğini savunan şirket yöneticileri, sürüş kalitesi ve sürücü beklentilerini en üst seviyede karşılamak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası