Hyundai’nin 7 Kişilik SUV Modeli Palisade Tanıtıldı

0

Güney Koreli üretici Hyundai’nin bir dönem Türkiye pazarında da satışa sunulan SUV Santa Fe modelinin yeni jenerasyonu bul yıl başlarında tanıtılmıştı. SUV model eskiye oranla daha büyük hacime kavuşmuştu. Fakat yeni jenarasyon Santa Fe markayı yeterince tatmin etmemiş gibi görünüyor ki, Hyundai bu sefer de karşımıza daha büyük hacime sahip olan bir modelle çıktı. Markanın bu düşüncesi Santa Fe XL modelinden daha büyük olan yeni SUV, Hyundai Palisade modelinin doğmasına olanak sağlamış. 2.900 mm’lik oldukça iyi bir aks mesafesine sahip olan aracın diğer boyutları ise şu şekilde; uzunluk 4.981 mm, genişlik 1.976 mm, yükseklik ise 1.750 mm.

Etkileyici bir hacim ve tasarıma sahip olan SUV model, üstüne geldiği Santa Fe modelinden de bazı izler taşıyor. Bu benzerliklere ise ön kısımda yer alan ızgara yapısını ve 2 parçalı olarak konumlandırılan ön farları örnek verebiliriz. Araca dış kısımda baktığımız zaman bile ne kadar büyük bir iç hacimi sunduğunu az çok kestirebiliyoruz. Oldukça geniş bir yapıda olan arka kapılarda bunun en büyük kanıtlarından aslında. Bu büyük SUV modelin çamurlukları ve jantları da yine geniş tasarımını uyumla tamamlayacak cinsten seçilmiş. Aracın arka kısımına baktığımız zaman da SUV modelin geniş çamurluk yapıları oldukça dikkat çekiyor.

Hyundai'nin 7 Kişilik SUV Modeli Palisade Tanıtıldı

Hyundai Palisade Detayları

Başlıkta belirttiğimiz gibi SUV model 7’li koltuk düzenine sahip bir araç. Fakat bu koltuk düzeni çok sık rastladığımız ve ülkemizde de yer alan araçlardan biraz daha farklı bir yapıda konumlandırılmış. Palisade’nin 2. sıra koltukları genellikle lüks segment araçlar da gördüğümüz 2’li düzen olarak tasarlanmış. Bu iki koltuğun arası ise 3. sıra koltuklara ulaşımı kolaylaştırmak için boş bırakılmış. Bu denli büyük bir araca 2 koltuğun konumlandırılması ise arka koltukları oldukça geniş tutmaya da olanak sağlamış. Hyundai’den yapılan açıklamada sayesinde 2. sırada yer verilen koltukların havalandırma sistemine de sahip olduğunu öğreniyoruz. 3. kısımda yer alan koltuklar ise tamamen elektrikli yapıda tasarlanmış ve bu sayede kolaylıkla açılıp kapana biliyormuş.

Hyundai'nin 7 Kişilik SUV Modeli Palisade Tanıtıldı

Hyundai Palisade Teknik Bilgiler

Geniş aileler için adeta biçilmiş kaftan olan bu lüks SUV modelin iç kısımına detaylı baktığımız zaman da bizi oldukça etkileyici alanlar karşılıyor. 10.25 inç’lik yapıda bir dokunmatik ekrana sahip olan Palisade’nin ayrıca, 12.3 inç’ik bir de dijital gösterge paneli bulunuyor. Artı olarak aracın Bluetooth sistemine de aynı ayda iki farklı cihaz birden bağlanabiliyor. İç kısımda tüm ailenin ihtiyaçlarına karşılamak için de 7 adette USB çıkışı bulunuyor. Farklı alanlara konumlandırılmış ve sürücü ve yolcuların konforunu üst seviye de tutmak için de 10 adet bardaklık alanına yer verilmiş. Güney Koreli marka ayrıca aracın havalandırma sisteminin de oldukça sessiz çalıştığını vurguluyor. Marka tarafından tekrardan düzenlenen havalandırma sistemi ayrıca, havayı tüm kabine eşit olarak dağıtabiliyormuş.

Hyundai'nin 7 Kişilik SUV Modeli Palisade Tanıtıldı

Şu ana kadar aracın ne kadar büyük ve geniş bir hacime sahip olduğundan sürekli bahsettik. Bir de aracın kaputunun altında nasıl bir güç yatıyor ona bakalım. Lüks SUV modelin kaputunun altında 3.8 litrelik bir hacime sahip olan bir V8 motor konumlandırılmış. 8 ileri otomatik şanzıman ile eşleştirilmiş olan bu motor, 291 beygirlik bir güç üretiminin yanı sıra 355 Nm tork değeri de sunuyor. Palisade bu gücü önden çekişli bir sistem ile asfalta aktarıyor. Fakat sürücü isterse bu gücü 4 tekere de eşit olarak dağıtabiliyor. Palisade modelinde kullanılan markanın HTRAC ismini verdiği bu 4 çeker sistemine artı olarak SUV modele özel bir de kar modunun da eklendiği söylemeden geçmeyelim. Aracın yapısına ve motor seçeneğini göz önüne alarak lüks SUV modelin Türkiye pazarına giriş yapmayacağını anlamak çokta zor değil malesef. Kaldı ki aracın üstüne geldiği Santa Fe modeli bile ülkemizde malesef satışta bulunmuyor.

Hyundai'nin 7 Kişilik SUV Modeli Palisade Tanıtıldı

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası