Honda Civic Type R Artık Daha Güçlü

1

Japon otomotiv devi Honda’nın oldukça performanslı ve etkileyici bir görünüme sahip olan spor otomobili Honda Civic Type R güç artışına gitti. Şu anki standart haliyle bile bir çok sürücünün kalbini çalmayı başarsa da, bazı kesimler bu performanstan memnun kalmadı. Bunun için otomobilin daha fazla güce ihtiyacı olduğu düşünülüp bir çözüm yolu arandı. Sürücülerin beklediği çözüm, Hondata’nın FlashPro ismini verdiği modifikasyon kitinde bulunmuş durumda.

Bu paketin şimdiki satış fiyatı Amerika Birleşik Devletleri’nde yaklaşık olarak 695 Dolar. Kuru Türk lirasına çevirdiğimiz zaman ise 2.800 TL gibi bir fiyat ortaya çıkıyor. Honda Civic Type R modelinin kaputunun altında turbo beslemeye sahip 2 litrelik hacime sahip bir motor bulunuyor. Turbo besleme ile birlikte motor 320 beygir güç üretimine ve 40 Nm tork değerlerine sahip. Civic Type R modelinin 0’dan 100 km/s hıza ulaşması ise sadece 5.7 saniye alıyor. Kazanılan bu gücün elde edilmesini mümkün kılan ise motor elektronik aksamıyla oynamak. Motor elektronikleriyle oynandığı için ise ünite üzerinde herhangi bir değişen parça bulunmuyor.

Honda Civic Type R

Yeni paket ile sunulacak olan bu etkileyici gücün ise ortaya çıkması birazda kullanılan benzinin kalitesine bağlı. Öyle ki otomobilde 95 oktan benzin kullanıldığı zaman araç ek 33 beygir ve 53 Nm tork değerlerine sahip oluyor. Bu değer 98 oktan benzin kullanımında ise ek 48 beygir ve 92 Nm’ye kadar yükseliş gösteriyor. Paketin gelişimini yapan Hondata, isminden de anlaşılacağı üzere Japon markaya hizmet sunan bir şirket. Hondata şirketi daha önceden de markanın Accord ve 1.5 litrelik hacime sahip olan turbo beslemeli Civic modeline de modifikasyon kiti sunmuştu. Marka bu değişikler ile birlikte 182 beygirlik güç sağlayan bu motora da ek 33 beygir daha güç ekleyebilmişti. Bu kitin fiyatı da Honda Civic Type R modelinde kullanılan kit ile aynı değerde yani 695 Dolar.

Honda Civic Type R

Bunları da beğenebilirsin
1 yorum
  1. Jack diyor

    Honda’nın yarış otomobili diye piyasaya sürdüğü bu aracı ilk olarak Honda Showroom ziyaretinde görmüştüm. Performans ve donanım olarak her ne kadar hayallerimizi süslese de malesef bütçemizin çok üzerinde bir model.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası