En Sonunda Özel Lastikler ile Bugatti Hız Rekoru Kırıldı

0

Hız tutkunları da çok iyi bilir ki çok yüksek hızlara ulaşabilmek için belli başlı bir takım ekipmanlara ihtiyaç vardır. İşte bugatti hız rekoru kırıldı ve sürtünme sebebi ile lastiklerin yanmasını istemediğinden dolayı özel lastikler tercih etti ve rekor denemesinde bu lastikleri kullandı.

Lastiklerin Yapısı Farklı Ama Malzemeler Aynı

Hız esnasında en önemli noktanın lastiklerin aşırı ısınmasından dolayı parçalanmasına sebep olduğunu dile getiren Vilpert, merkezkaç kuvvetinden dolayı oluşan bu sorunu engellemek gerektiğini ifade etti. Michelin bu esnada laboratuvara girerek yeniden bir lastik yapmakla vakit kaybetmeyeceğini söyledi ve elinde yer alan Chiron Pilot Cup 2 tekerleklerini daha da güçlü bir hale getirdi. Yapmış olduğu tasarımda tekerlek üzerinde yer alan her bir kuvvetin yapmış olduğu etkiyi inceledi. Elde edilen yeni tekerlek ise Kuzey Carolina eyaletinde yer alan hava aracı test merkezinde bir takım denemelere tabi tutuldu.

Bugatti Hız Rekoru Sonrası Bloodhound’un Testleri Başlıyor

Yapmış olunan çalışmalar sonucunda lastiklerin 506 kilometreye kadar hızda tespiti gözlemlendi. Tüm gözlemler sonucunda ise lastik deforme olmadı ve bunun sonucunda Michelin, kullanılan lastiklerin bununda üzerinde daha fazlasını kaldırabileceğinden kesin olarak emin oldu. Bu aracın bir başka dikkat çeken güzel bir özelliği ise sıfır downforce’a sahip olmasıdır.

Downforce, hız ile ters bir orantı gösterir ve aracı daha çok piste yapıştıran bir özelliktir. Andy Wallace, rekor deneme esnasında aracı kullanan kişidir. Bu tasarım sonucunda aracın parçalanmayacak şekilde üretilmesinin oldukça büyük bir avantaj olmasını dile getiren Andy Wallace, belli bir noktaya ulaştıktan sonra aracı yalnızca %10 değerinde bir hıza arttırmanın dahi sürüşü ciddi derece de farklı yerlere getirdiğini ifade ederek projeden çok memnun kaldığını herkese yansıtmayı başarmıştır.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası