Elektrikli Cupra e-Racer Beğeniye Sunuldu

0

Performans odaklı otomobil geliştirmek için kurulan Cupra markası geliştirdiği otomobillerini bir bir Cenevre Otomobil Fuarı’nda ziyaretçilerin beğenisine sunuyor. Artık başlı başına bir marka haline gelen şirket, tamamen elektrikli modeli olan Cupra e-Racer ‘ide Fuar’da tanıtma fırsatı buldu.

Yeni modellerini bir bir Cenevre’de sahneye çıkartan çiçeği burnunda marka Cupra’nın en çok dikkat çeken modeli ise e-Racer oldu. Yapılan test sürüşleri sonucunda müthiş performans verileri elde edilen bu spor otomobil Fuar’ında en dikkat çekici modelleri arasına girmeyi başardı. 402 HP güç üretimi sağlayan ve dört farklı elektrikli motora sahip olan spor modelin gücü 670 HP değerlerine kadar da çıkabiliyor.

Elektrikli Cupra e-Racer Beğeniye Sunuldu

Cupra e-Racer Tamamen Elektrikli

Tamamen elektrikli bir versiyon olmasına rağmen oldukça etkileyici verilere sahip olan e-Racer, sahip olduğu bu güç sayesinde 0-100 km/s hıza sadece 3.2 saniye gibi rekor bir sürede ulaşabiliyor. Bu değer diğer dev otomotiv şirketleri ile yarışabilecek değerlerde. Kaldı ki 3.2 saniyelik hızlanma rekoru Lamborghini Huracan LP610-4 ile tamamen aynı durumda.

Fakat Lamborghini Huracan modelinin 325 km/s’lik maksimum hızına oranla, Cupra’nın göz bebeği haline gelen e-Racer sadece 270 km/s’lik maksimum hıza erişebiliyor.  Bu canavara yolda en iyi beslemeyi sağlamak için e-Racer’de 6077 hücreli bir batarya bulunuyor. 450 kiloluk ağırlağa sahip olan bu elektrik bataryaları ise 40 dakika gibi bir sürüde şarj olabiliyor.

Elektrikli Cupra e-Racer Beğeniye Sunuldu

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası