Elektrikli BMW i4 2021 Yılında Geliyor

0

Geçtiğimiz aylar da düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı’na katılan Alman otomotiv devi BMW, i Vision Dynamics konseptini üretime sokacağını söylemişti. Üretilecek olan yeni elektrikli model 4 Serisi Gran Coupe’nin kardeşi olarak gelecek ve bu model de markanın Münih’de yer alan fabrikasında üretilecek. Edinilen kesin olmayan bilgilere göre otomobilin i4 kimliğine bürüneceği yönünde duyumlar dolaşıyor. Ayrıca i3 ile i5 arasında kalan boşluğu doldurulması hedeflenen modelin de 2021 yılında piyasada olması hedefleniyor. Markanın hedeflerine göre de Elektrikli BMW i4, elektrikli otomobil denildiğinde akla ilk gelen Tesla’nın Model 3 ve Model S modellerine rakip olacak. Alman devi yeni elektrikli modelin tek bir şarj ile 600 km’lik bir menzile sahip olmasını öngörüyor.

Elektrikli BMW i4 Detay

İngiliz dergisi AutoExpress, geri de bıraktığımız günler de gerçekleştirilen Paris Otomobil Fuarı’nda BMW’nin patronu Harald Kruger ile konuşma yapma şansı elde etmişler. Elektrikli modeller hakkında soru soran dergi çalışanlarına Kruger, i4’ün yeni üretilecek ola modellerinin, iX3 ve iNEXT’ten sonra seri üretimine alınacağı belirtmiş. Ayrıca Harald Kruger; ”Hali hazır da bugüne kadar ürettiğimiz 300.000’den fazla elektrikli ve hibrit seçenekli araçlarımız mevcut ve halen devamı da geliyor. 2019 yılı içerisinde de Mini Electric modelini müşterilerimizin beğenisine sunacağız. Onun devamın da 2020 yılında BMW iX3 modeli gelecek. iX3’ün ardından da 2021 yılında BMW iNEXT ve i4 modellerini sunacağız, yani 2021 yıla ayak bastığımız da 5 çekirdek farklı elektrikli modelimiz olacak.” dedi.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası