Dünyanın En Değerli Otomobil Üreticileri Belli Oldu

1

Otomotiv dünyasında en iyi ve en değerli markalar belirlerken belli kriterler göz önünde bulundurulur. Örnek vermek gerekirse araç satışlarını, müşteri memnuniyetlerini ve kâr marjları ile etkenleri gösterebiliriz. Bugüne kadar listenin ilk sırasında görmeye alıştığımız Japon üretici Toyota gerek corona virüsü salgını dönemi nedeniyle, gerekse de otomotiv dünyasının elektriklenme süreci nedeniyle tahtından oldu. Toyota’yı geçerek dünyanın en değerli otomobil markası olmayı başaran üretici ise Tesla oldu.

Otomotiv dünyasının geleceğini oluşturacak olan elektrikli modellerin bu kadar ön planda tutulduğu bir dönemde aslında Tesla‘nın bu başarısı çokta şaşırtıcı gelmiyor. Bilindiği gibi otomotiv markalarının gelecek planları içerisinde ürün gamları sürekli elektrikli modeller üzerine kuruluyor. Elektrikli araç denilince de akla ilk gelen markalardan biri olan Tesla’da zaten uzun bir süredir başarılı bir grafik çiziyordu. Corona virüs salgını sürecinde bile ilk çeyrekte otomotiv devlerinin büyük kayıp yaşadığı dönemde elektrikli üretici başarı üstüne başarı yakalamıştı.

ABD’li üretici her ne kadar geçtiğimiz senelerde bazı ekonomik sıkıntılar çekmiş olsa da üretim kanadında ve satışlarda çok iyi ilerleme katetti. Tesla’nın bu başarılı grafikleri ve hisse senetlerinin de 1.000 dolar seviyelerine gelmesi sonrasında otomotiv devi Toyota‘yı tahtından ederek en değerli marka konumuna yükselmiş oldu. Aslında enerji ve teknoloji alanlarına da yaptığı yatırımlar ile bir otomotiv markasından çok fazlası olan şirket, en büyük çıkışlarını ve satışlarını otomotiv dünyasında gerçekleştirdiği için listenin zirvesinde olmayı çoktan hak etmiş durumdaydı.

Tesla‘nın hisse başı senetlerinin 1.000 doların üzerine çıkmasından sonra, elektrikli üreticinin toplam değeri de 180 milyar doların üzerine çıkmış oldu. Tesla’nın bu atağı otomotiv dünyasının uzun bir süredir en değerli markası olan ve 179 milyar dolarlık değeri olan Japon üretici Toyota’nın ikinci sıraya gerilemesine neden oldu. Tesla’nın bu başarısının altında ise otomotiv dünyasının son dönemlerde girdiği daralmanın ve hem tüketicilerin, hem de markaların bir bir elektrikli modellere yönelmesinin de kuşkusuz büyük etkisi var. En değerli otomobil markaları listesinin ilk yirmisi ise aşağıdaki şekilde.

En Değerli Otomobil Markaları

Sıra Marka
1 Tesla
2 Toyota
3 Volkswagen
4 Honda
5 Daimler AG
6 Ferrari
7 BMW
8 General Motors
9 SAİC
10 Ford Motor Company
11 Hyundai
12 BYD
13 Fiat Chrysler (FCA)
14 Subaru
15 Suzuki
16 Nissan
17 Geely
18 Groupe PSA
19 Renault
20 FAW
Bunları da beğenebilirsin
1 yorum
  1. summer33 diyor

    Toyota bu konuda her zaman ilk tercihim olmuştur. Teslanın toyotayı geçmesi büyük bir başarı tebrik ederim ama, yinede benim için Toyota vazgeçilmez.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası