Cupra Ateca Cenevre’de Gün Işığına Çıktı

0

Merkezi Martorell İspanya’da bulunan otomotiv devi Seat’ın performans odaklı model üretmek için kurduğu Cupra markasının ilk otomobili Cupra Ateca, Cenevre Otomobil Fuarı’nda boy gösterdi. Markanın ilk aracı etkileyici tasarımı ile tüm ilgiyi üstünde toplamaya başarmış durumda.

Markanın ilk modeli olarak gün yüzüne çıkan Ateca modeli VW Grubu’nun 2.0 litrelik 300 HP’ye kadar güç üretimine sahip benzinli motoruna sahip. Dört tekerden gücünü yola aktaracak olan otomobil 7 ileri DSG şanzımana sahip. SUV model 0-100 km/s hıza ulaşımını ise sadece 5.4 saniye gibi kısa bir sürüde tamamlıyor.

Normal, Sport, Snow, Off-Road ve Cupra olmak üzere beş farklı sürüş moduna sahip olan model bu sürüş modellerini opsiyonel olarak bünyesinde barındıracak. Cupra Ateca testlerde 245 km/s maximum hız denemesinden de başarıyla geçmiş durumda.

Cupra Ateca Cenevre'de Gün Işığına Çıktı

Cupra Ateca

Paylaşılan araç verilerine bakıldığı zaman Ateca’nın kendi sınıfında büyük ses getirmesi de kaçınılmaz gibi duruyor. Modelin dış tasarımında ise sportif bir aracın çizgileri yer alıyor. Sportif tamponlar, marşpiyeller ve spoylerin ince detayları markanın ilk aracına ayrı bir hava katmış. Siyah detaylarla göz dolduran SUV modelde 19 inçlik hafif alaşımlı jantlarda sportifliği ön plana çıkardığı gibi otomobilin gücünü de ortaya çıkartmış.

Cupra Ateca Cenevre'de Gün Işığına Çıktı

Dış hatlarda kullanılan siyah detaylar otomobilin iç tasarımında da kullanılmış. Siyah alkantara deri döşemelere sahip aracın dikişleri ise gri detaylardan oluşuyor. Tamamen birinci sınıf kaliteden baştan yaratılan otomobilin pedalları da alüminyumdan oluşuyor. Cupra Ateca’nın her detayında kullanılan siyah süslemeler de araca ayrı bir hava katmış. 2019 yılı içerisinde asfalta inmesi beklenen aracın ülkemizde ne zaman boy göstereceği ise halen gizemini koruyor.

Cupra Ateca Cenevre'de Gün Işığına Çıktı

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası