Elektrikli BMW i7’nin Muhtemel Bütün Özellikleri

0

Öncesinde gelmiş olan birtakım haberlere göre BMW Firmasının 7 Serisi’nin tam anlamıyla elektrikli bir duruma getirerek BMW i7 adı altında satışa çıkarılması için çalışmaların hâlihazırda başlamış olduğu ifade edilmişti. Yapılan yeni güncellemeler neticesinde çalışmaların hız kazandığı söylenirken, bu haber de bu sayede katiyet kazanmış oluyor. BMW’nin elektrikli araba skalasını arttırma hususundaki hedefleri, göreve gelen yeni CEO ile hız kazanmış oluyor. İlk defa bu denli büyük boyutlarda bir akü olacağı da belirtiliyor.

Elektrikli BMW i7

BMW i7 ile i7S Serisinin Olası Özellikleri

Öğrenilen bu bilgilerle birlikte daha fazla oranda menzile ehil olacak olan BMW, i7S ile 120 kW’lık bir batarya eforuna ve 670 beygir gücüne sahip olması planlanıyor. BMW i7 serisinin ise i7S’e göre daha küçük boyutlarda olması beklendiği halde o da 100 kW’lık bir batarya ve 550 beygir eforu ile çıkacak olması yapılan izahlar arasında bulunuyor. Bu özellikler vasıtasıyla takribi 600 km’lik bir menzile sahip olacağı anlaşılıyor. Büyük olasılıkla her iki BMW serisinde de birden çok elektrikli motor kullanılmasının yanı sıra alıcıların son günlerde bilhassa arzu ettiği gibi 4 çeker olacak.

Elektrikli BMW i7

Batarya Problemi Nasıl Çözüme Kavuşacak?

Eğer hızlı şarj aleti tercih edilmiyorsa, bu durumda büyük boyutlardaki bataryaların uzun dolum süresinde olduğunun kestirilmesi pek de güç olmuyor. Porche, piyasaya yeni çıkardığı modellerinde 800 V enerji gücünü kullanıyor ve bu sayede elektrikli araçlarını son derece süratli bir biçimde şarj etmeyi becerebiliyor. BMW modellerinde şarj işleminin alıcıların talep ettiği gibi aralıksız ve süratli özelliklerde olmasını sağlama almak için Porche’nin yeni modelleri ile nerdeyse aynı yolu izleyecek gibi duruyor.

Elektrikli BMW i7

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası