Audi E-Tron Sportback Yeni Tasarımıyla Tanıtıldı

0

Audi E-Tron Sportback modeli ilk görüşte elektrikli bir otomobil olduğunu göstermiyor. SUV sınıfındaki benzeri gibi bu Sportback modeli de otomobilin EV yapısını açıkça ortaya sermiyor. Ancak güneş battığı zaman ise otomobilin her tarafından EV olduğuna dair detaylar fışkırıyor.

Bu Sportback araçta da, standart modelde yer alan 408 beygir güce sahip çift elektrikli motor ile batarya kullanılıyor. Diğer taraftan, araç bataryasının üzerinde mühendislerin yürüttükleri çalışmaların neticesinde araç menzili 477 kilometreye ulaşmış durumda. Bu durumda, Sportback aracın standart modele kıyasla 100 kilometreden daha fazla bir menzil artışı sağladığı anlamına geliyor.

Tasarımda Yapılan Değişiklikler

Audi şirketi, bu menzil artışının nedenlerinden biri olarak da, bu araçta coupe benzeyen tavan tasarımının etkili olduğunu belirtiyor. Yalnızca bu değişim ile aracın menzilinde 10 kilometre artış sağlandığını söyleyen şirket, bu değişim sonucu arka yolcu baş mesafesinde 20 milimetrelik bir azalma olduğununda altını çiziyor.

Bunun yanında açıklanan araç verilerinde Sportback’in bagaj hacminde de kayıp olduğu görülebiliyor. Koltuklar dik durumda bagaj hacmi 614 litre olurken, koltukların kapalı olduğu durumda bu hacim 1653 litreye ulaşıyor.Audi E-Tron Sportback Yeni Tasarımıyla Tanıtıldı

Audi E-Tron Sportback Modelinin Sanal Yan Aynaları

Sportback modelin önemli ayrıtlarından birini de opsiyonel olarak sunulan sanal yan aynalar oluşturuyor. Bu aynaları tercih ederek satın aldığınızda, klasik yan aynalar yerini özellikli bir çift kameraya bırakıyor ve bu durum Sportback’in genel aerodinamiğini çok daha verimli bir hale getiriyor. Ayrıca bu teknoloji ile aynaları ayarlama gibi bir külfette sona eriyor.

Otomatik olarak viraj ya da sürüş durumuna göre kendi ayarını yapan bu özellikli aynalar, araç sürücüsüne en net görüntüyü vermek için çalışıyor. Bunun dışında otomobilin yeni fren sistemi de önemli detaylar arasında yer alıyor.

Ancak asıl bu araçtaki özellik ise aracın dijital niteliğe sahip Matrix LED ön farlarla geliyor olması. Audi, bu far tasarımı ile yolun ‘yüksek çözünürlüklü’ bir şekilde aktarıldığını belirtiyor. Sistemin içinde yer alan bir milyonu aşkın mikro ayna, devamlı olarak hareket halinde kalarak yoldaki en önemli kısımları aydınlatmak için çalışıyor. E-Tron Sportback model gelecek bahar aylarında Avrupa piyasasında yerini alacak ve fiyatı ise £71,350 olacak.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası