Honda 2021’den İtibaren Dizel Araç Satmayacak

0

Japon otomotiv devi Honda’nın 2021 yılı itibariyle birlikte Avrupa pazarında dizel motora sahip otomobil satmayacağı dedikoduları gündeme geldi. Markanın Avrupa pazarın da gerçekleşen sıkı emisyon kurallarına ve her geçen gün dizel motor seçeneklerine olan talebin azalması gerekçe gösterildi. Haberin kaynağı olan Reuters haber ajansına göre Japon devi bundan sonraki süreçte elektrikli modellere daha fazla ağırlık verecek.

Aslında Honda ilk sinyalleri CR-V modelin de vermişti. Eski jenerasyonun da dizel motor seçeneği ile pazara sunulan araç, yeni jenerasyon da piyasaya hibrit güç ünitesine sahip olan yeni nesil bir motor ile merhaba dedi. Yine markanın Honda E ismini verdiği ve geçtiğimiz günler de tanıtımını yapılan tamamen elektrikli modeli de aslında markanın değişim sinyallerinin en büyük kanıtlarından biri.

Honda Tamamen Elektriklenecek

Honda’nın 2025 yılına kadar Avrupa pazarında satışa sunduğu tüm model ve versiyonlarını elektriklendirmek istediğini biliyoruz. Ayrıca yine aynı pazar da Japon devinin hedeflerine göre yeni jenerasyon Jazz modeli de 2020 hibrit bir motorla sunulacak. Ayrıca markanın hedefleri arasında dizel seçenekleri bir bir piyasadan silerken, 2025 yılına kadar da, üretim masraflarını da %10 azaltmak için ürün gamını düşürmekte var. Geçtiğimiz günler de yapılan açıklamalarda da hala aktif olarak ülkemizde üretimi devam eden Civic Sedan modelinin 2021 yılında üretim bandından ineceğini biliyoruz. Honda ayrıca İlgiltere’de bulunan Swindon fabrikasının da kapısına kilit vuracağını duyurmuştu. Japon devi yeni stratejileri doğrultusun da elde ettiği bu tasarrufunu da arge için kullanmayı hedefliyor olmalı. Yani markanın geleceğinde bol bol elektrikli model seçeneği yer alacak diyebiliriz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası