2019 Honda Passport Los Angeles da Tanıtıldı

0

Japon otomotiv devi Honda’nın 1990’lı yıllar da Isuzu’nun Rodeo modeli üzerine geliştirdiği SUV modeli Passport, bu sefer tamamen Honda imzası ile tekrar karşımıza çıktı. SUV model markanın Kuzey Amerika bölgesinde yer alan Ar-Ge merkezi tarafından geliştirilmiş. Aracın üretimi ise yine Amerika’nın Alabama Eyaleti’nde bulunan Lincoln şehrindeki fabrikada gerçekleşecek. Los Angeles Otomobil Fuarı’nda ziyaretçilerin beğenisine sunulan Honda Passport modelinin satışları ise 2019 yılı itibariyle başlayacak.

Marka Passport modelini yine SUV kategorisinde bulunan CR-V ve Pilot modeli arasında konumlandırmak için tekrardan hayat verdi. Honda CR-V modeli ülkemizde bilinir bir model olsa da, ABD pazarı için üretilen Pilot modeli ülkemizde tanınan bir model değil. Malesef ki yeniden elden geçirilen Passport modeli de, Honda Pilot gibi Amerika odaklı ele alınmış. Bunu da kaputunun altında yer alan 3.5 litrelik hacime sahip bir V6 motordan kolaylıkla anlayabiliyoruz. Bu motor seçeneği 284 beygirlik bir güç üretimine sahip ve 9 ileri bir otomatik şanzıman tarafından besleniyor ve ön tekere aktarılıyor.

2019 Honda Passport Los Angeles da Tanıtıldı

Passport Detayları

Yukarıda güç tekere aktarılıyor kelimesini kullansak da opsiyon listesinde bir de 4 tekerden çekiş sistemine sahip olan i-VTM4 isimli bir de opsiyon seçeneği bulunuyor. Passport modelinde kullanılan bu sistem elektronik bir tork yönlendirme sistemine sahip. SUV model eğer arazi şartlarında ihtiyaç duyarsa aracın gününün %70’ini arka tekerlere aktarabiliyor. Yine ihtiyaç durumunda %100’ü sol yada sağ tekerlere dağıtılabiliniyor. Bu sistem ile birlikte araçta 4 adette sürüş modu sunulmuş. Ayrıca marka tarafından belirtildiğine göre önden çekişli versiyonda çekiş kapasitesi 1.588 kg seviyelerin de iken, 4×4 versiyonunda bu oran 2.268 kg seviyelerine kadar çıkıyormuş.

2019 Honda Passport Los Angeles da Tanıtıldı

Performansının yanı sıra Passport modelinin iç tasarım ve konforundan da ödün verilmemiş. Markanın iddaasına göre aracın sunduğu iç hacim şu an piyasanın en iyisi durumundaymış. Bu söylem çokta yanlış sayılmaz çünkü aracın genel hat boyutları markanın 7 koltuğa sahip Pilot modeline oldukça yakın. SUV modelin bagaj kapasitesi ise 1.160 litre olarak açıklandı. Eğer arka koltuklar devre dışı bırakılırsa bu oranın 2.250 litreye kadar çıkacağının da altı çiziliyor. Biraz da teknolojik kısma kısaca bir göz gezdirelim. Araç Apple CarPlay ve Android Auto özellikleri ile birlikte karşımıza çıkıyor. Bilgi eğlence sistemi ekranı ise başlangıç seviyesinde 5 inç’lik bir boyutta iken, üst donanımlara çıkıldıkça bu oranda 8 inç’e kadar yükseliyor. Ayrıca aynı anda ses sistemlerinin de Watt değeri artıyor.

2019 Honda Passport Los Angeles da Tanıtıldı

2019 Honda Passport modelin de güvenlikte es geçilmemiş. Marka mühendisleri tarafından geliştirilen Honda Sensing güvenlik paketi de Passport’da standart olarak sunulmuş. Bu paket içerisinde öne çıkan güvenlik sistemleri ise şu şekilde; acil durumlarda devreye giren otomatik fren, ön çarpışma uyarı sistemi, şerit takip sistemi, hız sabitleme sistemi ve araç etrafına konumlandırılan kameralar ise bunlardan bir kaçı. Aracın fiyatı hakkında ise markadan henüz bir açıklama gelmedi. Peki Passport Türkiye pazarına giriş yapar mı? gibi bir soru aklınıza geliyorsa, gelme olasılığının oldukça küçük olduğunu söyleyebiliriz. Hatta kesin gözüyle de bakmak mümkün.

2019 Honda Passport Los Angeles da Tanıtıldı

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası