2020 Skoda Octavia Scout, SUV Modellere de Alternatif Olabilir

1

Skoda‘nın sevilen modellerinden bir tanesi olan ve dördüncü nesli ile karşımıza çıkan Octavia ailesi yelpazesi her geçen gün daha da genişliyor. Geçtiğimiz günlerde RS versiyonunu gördüğümüz otomobilin şimdide station wagona sahip 2020 Skoda Octavia Scout modeli geldi. Eski versiyona oranla gövde kitine sahip olan otomobilin yerden yüksekliği ise 15 mm arttırılmış durumda. Geniş iç hacimine sahip olan station wagona sahip olan araç bu sayede SUV model alternatifi olmayı da hedeflemiş durumda.

Önceki jenerasyonlar da sadece dört çeker sistemle karşımıza çıkan Octavia Scout, yeni jenerasyon ile birlikte opsiyonel olarak önden çekiş sistemine de sahip olacak. Markanın bu hamlesinin altında ise otomobilin fiyat olarak daha ulaşılabilir bir model olmak istemesi yatıyor. Otomobilin kaputun altında ise bize başlangıçta 1.5 litrelik hacime sahip olan bir benzinli motor karşılıyor. Giriş seviyesinin diğer motor seçeneği ise dizel üniteye sahip olan 2.0 TDI motor. Benzinli seçenek 150 beygirlik bir güç üretimine sahipken, dizel seçenek ise 115 beygirlik bir güç üretimi sunuyor. İki motorda 6 ileri manuel şanzıman ile eşleştirilmiş.

Daha üst opsiyonlara baktığımız zaman ise hafif hibrit teknolojisine sahip 7 ileri çift kavramaya sahip 1.5 TSI e-TEC motor görüyoruz. Yine opsiyonel olarak sunulan ve daha fazla performans isteyen sürücüler için de 190 beygirlik güç üretimine sahip 2.0 TSI benzinli motor seçeneği ve 200 beygirlik güç, 400 Nm tork değeri sunan bir de 2.0 TDI Evo dizel motor bulunuyor. Performanslı bu iki seçenekte 4×4 çeker sistemine sahipken şanzımanları ise DSG 7 ileri şanzıman ile eşlenmiş.

2020 Skoda Octavia Scout Detayları

Yeni nesil ile birlikte yerden yüksekliği 15 mm kadar arttırılan otomobilin uzunluğu ve genişliğinde de gelişme yaşanmış. 166 mm daha uzun hale gelen otomobil, 15 mm de eski versiyona oranla genişlemiş durumda. Bu değerler otomobilin bagaj hacmine de yansıyarak toplamda 640 litrelik bir bagaj hacmine kavuşmuş. Standart olarak 18 inç’lik yapıdaki jantlar ile satın alınan Skoda Octavia Scout modelinin jantları opsiyonel olarak da 19 ince kadar yükseltilebiliniyor.

İç tasarımına baktığımız zaman bir kaç özel detaya sahip olan otomobilde yeni kullanılan krom detaylarda gözlerden kaçmıyor. Yeni jenerasyon ile birlikte gelen özel koltuklar, kahverengi dikişler, gümüş tavan rayları, ısıtmalı yan aynalar, LED sis farları gibi detaylarda araçta standart olarak yer alıyor. Opsiyon listesinde ise 10 inç’lik multimedya sistemi ve Full LED Matrix Far sistemi gibi özellikler yer alıyor. Otomobil hakkındaki diğer teknik detaylar, güvenlik donanımları ve fiyat bilgisi ise önümüzdeki aylarda belli olacak.

Bunları da beğenebilirsin
1 yorum
  1. Sinan diyor

    merhabalar . arabalardan en sevdiğim skoda çok güzel bu arabalar. şahsi görüşüm kabi zevkler ayrıdır. bide kırmızı renk favorimdir iyi günler.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası