Skoda Citigo Modelinin Yeni Nesli İçin Karar Verilmedi

0

Merakla beklenen Skoda Citigo modelinin yeni nesil araç üretimi yapılacak mı? Son haberlere göre aracın akıbetine henüz karar verilmedi. Elektrik gücünün A segmentteki son modeli kurtarmayacağı ve bekleneni karşılayamayacağı görüşü üretim sürecini de etkileyeceğe benziyor.

Skoda’dan A Segmentte Şehir Otomobili

23 Mayıs 2019 tarihinde tanıtılan A segment şehir otomobili olan Citigo’nun elektrikli versiyonu, beklenen satış hedefini yakalayamayacağı endişesiyle üretilmeyebilir. Çekyalı otomotiv devi, küçük model olarak Citigo iV yerine EV üretimi yapmayı planlıyor.

Küçük EV modellerin maliyeti dudak uçuklatırken, tüm dünyada değişen araç satın alma tercihleri, markaların üretim kararlarında da etkili oluyor. Avrupa Birliği tarafından alınan ve 2022 sonunda uygulamaya geçirecek olan CO2 salınım değerleri, araçlarda elektrik desteğini zorunu kılıyor.

Skoda Citigo Modelinin Yeni Nesli İçin Karar Verilmedi

Yeni Nesil Araçlarda Elektrik Desteği

Şehir otomobili olarak adlandırılan A segment içine dahil olan modeller elektrikli üretildiklerinde maliyetlerinde ciddi bir artış yaşanıyor. Liste fiyatının neredeyse iki katına çıkıyor olması tüketicinin tercihini farklı bir yöne kaydırmasına neden oluyor.

Skoda, yaptığı açıklamada 2023 yılına kadar 30 yeni model tasarladığını ve piyasaya süreceğini belirtti. Bunlardan en az 10 tanesi elektrikli ya da elektrik destekli olacak. Ancak bu modeller arasında Citigo’nun adı geçmiyor.Büyük şehirlerde artan küçük araç temini karşılamak için tasarlanan model, “Uygun fiyatlı olması halinde” tüketicinin tercihini alabilecek.

Hükümetten Teşvik Beklentisi Var

Küçük model EV’lerin hükümet desteği alması gerektiğinin altını çizen Skoda yöneticisi Bernhard Maier, küçük aile aracında elektrikli modelleri tercih etmek isteyenlerin araçlara ulaşmasının kolay olmayacağını da sözlerine ekledi. Skoda, ilk elektrikli modeli olan Citigo iV’ye ek olarak, Superb ve Octavia modellerinde de plug-in hibrit seçenekleri sunacak.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası